Ciucă: "Potenţialul energetic al României oferă o perspectivă largă de dezvoltare"

I.A.
Politică / 20 aprilie 2023

Ciucă: "Potenţialul energetic al României oferă o perspectivă largă de dezvoltare"

Premierul Nicolae Ciucă s-a înâlnit, astăzi, cu reprezentanţii uneia dintre cele mai mari companii din domeniul producţiei de hidrogen verde, potrivit news.ro.

Încurajând investitorii americani să implementeze planuri solide de afaceri, premierul a transmis: "Potenţialul energetic al României oferă o perspectivă largă de dezvoltare".

Guvernul a anunţat astăzi: "Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Plug Power, una dintre cele mai mari companii la nivel mondial care activeaza în domeniul producţiei de hidrogen verde".

Potrivit sursei citate, întâlnirea, la care a participat şi preşedintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, eurodeputatul Cristian Buşoi, a vizat oportunităţile oferite de România pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie a hidrogenului verde, în contextul angajamentelor asumate la nivel european privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi consolidarea economiei, in conditii de protejare a mediului şi folosind tehnologii verzi.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat: "Potenţialul energetic al României oferă o perspectivă largă de dezvoltare pentru companiile care vor să investească într-una din cele mai dinamice economii din Europa Centrală şi de Est. Dezvoltarea de capacităţi de producţie în plan local contribuie la viziunea Guvernului de a valorifica resursele prin producerea de valoare adăugată mare. Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii oferă ţării noastre ocazia de a se consolida economic, în siguranţă. Executivul încurajează investitorii americani să implementeze planuri solide de afaceri, beneficiind de nivelul înalt de pregătire a specialiştilor din ţara noastră, care activează în zona de cercetare - dezvoltare, având capacitatea de a gestiona şi proiecta tehnologii de vârf".

Preşedintele companiei Plug Power, Andy Marsh, a transmis interesul faţă de oportunitatea de a derula proiecte de investiţii de anvergură în România, în perioada următoare.

Compania americana a dezvoltat investiţii semnificative în Europa, în ultimii ani, având peste 4.000 de angajaţi la nivel global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb