Ciucă: "Taxele noi nu vor reuşi să producă acele efecte pe care cineva gândeşte că poate să le obţină"

F.D.
Politică / 22 noiembrie 2023

Ciucă: "Taxele noi nu vor reuşi să producă acele efecte pe care cineva gândeşte că poate să le obţină"

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, la Romanian Venture Forum, că la noi este o vorbă, să nu dai cu biciul doar în calul care trage, el arătând că "povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umerii celor care produc bani", pentru că "aceste taxe noi nu vor reuşi să producă acele efecte pe care cineva gândeşte că poate să le obţină dacă împovărează şi mai mult mediul de afaceri", relatează News.ro.

"Trebuie să ţinem seama de fiscalitate. La noi este o vorbă, să nu dai cu biciul doar în calul care trage, ca atare povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umerii celor care produc bani, motiv pentru care, din acest punct de vedere, am declarat şi declar în continuare şi susţin şi avem discuţii la nivelul Guvernului pentru ca în perioada imediat următoare, în anul 2024, după ce de ce s-au petrecut anul acesta, să nu se discute despre taxe noi", a precizat liderul PNL.

Preşedintele Senatului a precizat că "aceste taxe noi nu vor reuşi să producă acele efecte pe care cineva gândeşte că poate să le obţină dacă împovărează şi mai mult mediul de afaceri pentru că mediul de afaceri produce bani".

"Este absolut necesar să subliniem că dincolo de toate aceste oportunităţi de finanţare, tot de la nivel guvernamental trebuie să vină acea mână de ajutor către mediul de afaceri, prin investiţii de la bugetul de stat. Bugetul de stat trebuie să se ă angajeze (..) în asigurarea, în consolidarea acelui fundament pe care să crească mediul de afaceri privat, iar asta se face prin investiţii", a spus Ciucă.

El a menţionat că Guvernul pe care l-a condus şi în 2021, şi în 2022 şi în 2023 a asigurat pentru investiţii un procent 7 % în 2022, din care s-au cheltuit peste 70 de miliarde. "Anul acesta avem 112 miliarde alocate, aproximativ 7,2 % şi cu certitudine valoarea nominală a investiţiilor va fi mai mare decât cea de anul acesta", a precizat liderul PNL.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Ce cautati alaturi de prosti?

    1. Domnule general. Prin aceasta declaratie,v-ati dat cu tesla unde nu trebuie. Daca pe timpul guvernului condus de dumneavoastra ati alocat 7% pentru dezvoltare ,iata ca CIOLACU este peste guvernul condus de dumneavoastra si a alocat pentru dezvoltare 7;2%. De aici,rezulta ca guvernul condus de CIOLACU este mai performant decat cel codus de dumneavoastra.LAUDA de SINE,NU MIROASE BINE.!

      Te auto-iluzuionezi daca crezi ca el e mai destept.General de carton a ajuns politician fara har si nepriceput.Ce cauta el in fruntea unui partid liberal ?Generalilor le sta bine intr-o dictatua,dictatura pe cale de implementare,dar,condusa de nostalgici comunisti.

    ...şi avem discuţii la nivelul Guvernului pentru ca în perioada imediat următoare, în anul 2024, după ce de ce s-au petrecut anul acesta, să nu se discute despre taxe noi"

    Nici nu va fi nevoie. "Calul care trage" - adica persoanele care muncesc in privat isi va da obstesul sfarsit (unii vor pleca din tara ca nu mai rezista si restul in faliment/somaj).

    Deja consumul e praf, faceti o vizita in magazine/malluri. Nu va fi nevoie de mariri de taxe pentru ca nu va mai avea cine sa le plateasca. O sa va imprumutati (mai luati o centura de siguranta ca Basescu) ca sa puneti economia pe perfuzii. Bineinteles o sa o ardeti cu responsabilitatea, cu managementul, viziune, proiect de tara, dintr-astea de aburit fraierii etc. Romania pentru noi va fi Grecia 2. 

    Ar fi bune niste taxe noi. Romania inca se zbate...e in convulsii dar inca mai misca. Trebuie buzunarita in continuare.

    A zis dl. Ciolacu ca trebuie "investit" in academii de fotbal, cu bani de la buget, ca nu se mai poate asa. 

    1. SA investeasca banii lui in fotbal. nu pe ai nostri.

    "să vină acea mână de ajutor către mediul de afaceri".....

    Ati inteles, da, "mana de ajutor"pentru mediul de afaceri abonat la contractele cu statul, NU la la micii intreprinzatori.....deci, abonatii(rude, pile etc) o vor duce bine in continuare iar restul vor saraci si mai mult, alegand, in cele din urma, sa plece din tara asta... 

    “La anul vine un an nou și alt an”

    Gheorghe Hagi 

    deficitul se echilibreaza!

    ca guvernul sa fie poztiv piata tre sa cada negativ! 

    s c c r e t 

    1. taxele isi fac efectele! deficitul este pe traiectorie buna... si scaderea de partea opusa la buzunarul cetatenilor!

      s c c r e t 

    Votam cu AUR !!!!

    Plecati de la guvernare. Ati permis ca tara sa fie condusa de om cu pregatire de vanzator de covrigi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb