Clădirea Tandem, parte a Iniţiativei Sector 0, obţine certificarea BREEAM Outstanding

G.D.
Companii / 22 noiembrie 2022

Clădirea Tandem, parte a Iniţiativei Sector 0, obţine certificarea BREEAM Outstanding

Forte Partners anunţă obţinerea certificării BREEAM Outstanding pentru proiectul Tandem, cu scorul 87,1, conform unui comunicat remis redacţiei. Întregul portofoliu de proiecte finalizate şi inaugurate pe parcursul ultimilor doi ani - Tandem, Millo Offices şi UCenter faza 1 - sunt certificate BREEAM sau LEED v4, sunt închiriate integral şi sunt alimentate 100% cu energie electrică provenită din surse regenerabile.

"Obţinerea certificării BREEAM Outstanding pentru clădirea Tandem completează certificările obţinute de portofoliul de proiecte de birouri pe care le-am dezvoltat şi atestă preocuparea şi angajamentul nostru faţă de dezvoltarea sustenabilă, gândită în jurul bunăstării angajaţilor companiilor chiriaşe şi a comunităţii locale", declară Geo Mărgescu, CEO şi cofondator al Forte Partners. "În dezvoltarea tuturor proiectelor noastre, punem accentul pe eficienţă energetică, siguranţă, funcţionalitate, arhitectură, calitatea aerului şi modul în care este folosită lumina naturală, atât în spaţiile de lucru, cât şi în zonele comune interioare şi exterioare."

Potrivit sursei citate, certificarea BREEAM Outstanding a fost acordată proiectului Tandem în urma evaluării în funcţie de zece criterii: Management, Sănătate şi Bunăstare, Energie, Transport, Consum de Apă, Materiale Folosite, Deşeuri, Utilizarea Terenului şi Ecologie, Poluare şi Inovaţie.

Clădirea Tandem face parte, alături de proiectul Millo Offices, din proiectul Sector 0, o iniţiativă Forte Partners pe segmentul office premium. Sector 0 a presupus investiţii totale de 100 de milioane de euro şi constă în dezvoltarea de clădiri de birouri destinate comunităţilor creative şi digitale, atât companiilor, cât şi celor care lucrează pe cont propriu. Sector 0 reprezintă o zonă de clădiri perfect integrate în stilul arhitectural art deco, specific zonei, în vecinătatea clădirii reprezentative a Palatului Telefoanelor.

Situat pe strada Matei Millo, aproape de Calea Victoriei, clădirea Tandem, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 21.000 de metri pătraţi, are acces facil la hub-ul de transport în comun Piaţa Universităţii (metrou, autobuz, troleibuz). În plus, companiile chiriaşe beneficiază de aplicaţia SpotUs, accesibilă pe telefonul mobil. Aplicaţia, dezvoltată de Forte Partners în parteneriat cu compania clujeană Parking Spotter, permite interacţiunea complet digitalizată cu toate resursele unei clădiri de birouri - parcare, control acces, biroul de rezervări, managementul utilizatorilor clădirii, etc.

Clădirile de birouri din portofoliul Forte Partners, închiriate către companii precum Booking Holdings, Endava, Inulta, Grohe, Heberger Constructii, Dragne & Asociaţii, McKinsey & Company, Lensa, Up România, BT, Neuroaxis, DCS plus, au obţinut, în 2021 şi 2022, o serie de certificări care atestă modul sustenabil şi responsabil în care au fost dezvoltate. Certificarea BREEAM Outstanding cu scorul de 87,1 a clădirii Tandem se adaugă certificării BREEAM Outstanding cu scorul de 91,6 obţinută de proiectul Millo Offices. De asemenea, prima fază a proiectului office UCenter a obţinut certificările LEED Platinum cu scorul 85, unul dintre cele mai mari obţinute în România în versiunea LEED v4 şi WELL Health&Safety, care atestă siguranţa clădirii din punct de vedere sanitar în contextul COVID-19. Forte Partners intenţionează să obţină certificări similare şi pentru faza a doua a proiectului UCenter, aflată în prezent în construcţie, cu termen de finalizare Q3 2023, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb