Claudia Pendred, BERD: Creşterea economică nu va încetini doar în România

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 octombrie 2011

Reducerea prognozei de creştere economică, pentru 2012, nu este specifică doar ţării noastre, ci tuturor statelor europene, şi are la bază situaţia din zona euro, unde merge cea mai mare parte din exporturi, inclusiv din România, a declarat, ieri, Claudia Pendred, directorul pentru România al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Domnia sa a precizat: "Reducerea PIB (n.r. Produsul Intern Brut) pentru 2012 nu este specifică doar Româ-niei. Este o problemă a Europei. Foarte mulţi analişti ai FMI au redus previziunile PIB şi pentru România, dar şi pentru alte state din Europa, din cauza evoluţiei exporturilor care se vor reduce pe fondul problemelor din zona euro. România exportă cel mai mult în Uniunea Europeană, iar încrederea consumatorilor din zona euro este în scădere, de aceea exporturile se vor diminua în perioada următoare".

Oficialul BERD a atras atenţia asupra incertitudinilor din zona euro şi a adăugat că evoluţia economiei noastre depinde de ceea ce se va întâmpla anul viitor în zona euro.

Claudia Pendred a precizat: "Unii spun că România va avea, în 2012, creştere de 1%, alţii spun sub 1%, FMI în jur de 2%, iar BERD 1,1%. Este un grad de nesiguranţă cu privire la evoluţia PIB".

Domnia sa a afirmat că proiectele de infrastructură şi investiţiile sunt cruciale pentru ţara noastră şi pot să stimuleze economia.

BERD a redus, marţi, prognoza de creştere economică a ţării noastre de la 3,8% la 1,1% pentru anul viitor, din cauza expunerii mari la economia Greciei.

Prognoza de creştere economică pentru anul viitor, estimată iniţial la 3,5%, urmează să fie ajustată, potrivit anunţului făcut marţi, de către Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice.

Jeffrey Franks, şeful misiunii Fon-dului Monetar Internaţional (FMI) în România a declarat, la sfârşitul lunii septembrie, că FMI va revizui în scădere, prognoza de creştere economică pentru 2012, la 2%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb