Claudiu Năsui acuză PNL şi PSD de ''desfrâul'' angajărilor la stat

V.G.
Politică / 4 noiembrie 2022

Claudiu Năsui acuză PNL şi PSD de ''desfrâul'' angajărilor la stat

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, a susţinut, astăzi, că PSD şi PNL dau dovadă de "un desfrâu" în ceea ce priveşte angajările la stat, afirmând că numărul acestora a crescut cu aproape 22.000 în ultimele 12 luni, potrivit Agerpres.

"În ultimii 7 ani, numărul angajaţilor la stat a tot crescut. În total cu peste 70.000. Aşa strânge guvernul PSD - PNL cureaua în pragul crizei. După o scădere de aproape 7.000 de angajaţi în 2021, PSD - PNL au recuperat de trei ori mai mult într-un singur an. Anul ăsta au atins un record de angajări la stat. O să arunce vina între ei, dar amândouă partidele sunt vinovate pentru desfrâul ăsta. La nivel de ministere, în ultimul an, PNL a angajat de aproape 17 ori mai mulţi oameni decât PSD. O creştere de 5.466 de angajaţi la ministerele PNL faţă de 326 la ministerele PSD", a spus Năsui.

Potrivit acestuia, toate datele sunt verificabile.

"În campanie toate partidele au vorbit despre 'reforma mamutului bugetar'. În practică, uitaţi-vă la rezultate. În ministere circa 20% din funcţionari chiar muncesc şi ţin în spate activităţile instituţiilor. Cât am condus Ministerul Economiei, am început tăierea posturilor totale cu 30% şi 40% din cele de conducere. Acea reorganizare a fost oprită. În schimb, PSD şi PNL au împărţit ministerul în două şi au crescut numărul de posturi. Acum sunt aproape 50% mai multe posturi decât ar fi fost dacă nu se bloca reorganizarea. De ce? Pentru că politicienii nu au niciun interes să dea afară oameni de la stat. Nu-şi bat capul. Că doar nu ei le plătesc salariul, ci contribuabilii. Interesul politicienilor este să-şi aducă cât mai mulţi oameni de-ai lor la stat. Care apoi le rămân recunoscători şi loiali. Toată povara fiscală este pusă pe spinarea contribuabililor, prin taxe şi inflaţie", a transmis deputatul USR.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pentru ca putem !

    USR moare de ciuda ca nu ei angajeaza

    Mda, unii fug de guvernare dupa care dau din plisc, ca sunt integri.

    Pseudo liberalii isi dau mana cu ametitii din Ciuma Rosie si, uite, nene, n-avem pe cine sa alegem daca vrem sa ne mai fie bine in tarisoara noastra ... 

    (h)AUR a declarat razboi sarii iodate, un maghiar indeamna sa fie spanzurata o unguroaica, totul este bine si frumos in Gradina Maicii Domnului Romania!

    Sa avem cu totii o eterna criza faina! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb