CLIENT BCR: "Mi-am găsit creditul cesionat deşi nu aveam nicio restanţă, iar banca spune că nu ştie nimic"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 mai 2017

"Mi-am găsit creditul cesionat deşi nu aveam nicio restanţă, iar banca spune că nu ştie nimic"

Clientul BCR: "Din 2008 şi până acum, nu am avut nicio zi întârziere la plata ratelor; banca nu m-a anunţat că mi-a înstrăinat creditul"

Firma către care BCR a cesionat împrumutul - Tonescu Finance - apare înregistrată în Luxemburg şi are ca mandatar la noi societatea Asset Portfolio Servicing România SRL, cu unic asociat APS Holding

Operaţiunea de înstrăinare a ipotecii - înregistrată la OCPI

------------

Actualizare BCR: "A fost o eroare operaţională punctuală"

BCR ne-a transmis că speţa relatată în articolul de mai jos a fost clarificată, fiind vorba despre o eroare operaţională punctuală.

Reprezentanţii băncii ne-au precizat: "În ceea ce priveşte cazul relatat de ziarul BURSA, s-a clarificat faptul că a fost o eroare operaţională punctuală la notificarea garanţiei ipotecare la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Eroarea a fost generată de faptul că, anterior, imobilul aparţinuse unui alt proprietar, care îl ipotecase pentru un credit acordat unui agent economic.

Banca a recunoscut, şi-a asumat eroarea şi este în curs de corectare a acesteia. Creditul despre care se face referire în articol nu a fost cesionat, derulându-se normal, iar sursa neclarităţii este strict notificarea garanţiei ipotecare la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Politica băncii nu permite cesionarea/vânzarea de credite performante, conform standardelor de risc".

(E.O.)

------------

Actualizare 10:04

Reprezentanţii BCR ne-au transmis, în această dimineaţă, că banca nu a cesionat credite "performante individuale" aferente persoanelor fizice, precizând: "BCR nu a cesionat credite performante individuale aferente persoanelor fizice. Cel mult este posibil să fie vorba despre o persoană conectată unui credit corporate neperformant".

(E.O.)

------------

BCR a cesionat mai multe credite imobiliare către Tonescu Finance, o firmă care, potrivit informaţiilor existente, apare înregistrată în Luxemburg. Cel puţin unul dintre acestea nu prezintă restanţe, persoana împrumutată susţinând că nu are întârzieri la plata ratelor.

Clientul în cauză ne-a declarat: "Sunt la zi cu toate plăţile şi nu am avut niciodată întârzieri la plata creditului, din anul 2008, de când l-am contractat. L-am plătit întotdeauna la acelaşi ghişeu. Inclusiv astăzi (n.r. ieri) am verificat cu directorul sucursalei de unde m-am împrumutat şi mi s-a confirmat că sunt la zi cu plăţile".

Mai mult decât atât, reprezentanţii băncii spun că nu ştiu nimic despre acest lucru, potrivit debitorului: "Doamna director de la sucursală, care spune că este imposibil să-mi fi fost cesionat creditul, a trimis email la trei directori zonali de la Timişoara şi a zis că nimeni nu ştie nimic.

În schimb, la Oficiul pentru Cadastru am un dosar întreg, unde apare şi această cesiune. Am văzut chiar un tabel întreg cu persoane cărora le-au fost înstrăinate creditele. Nu cunosc care este situaţia creanţelor lor, dar de mine pot să vă spun cu siguranţă că nu am restanţe la plăţi".

Operaţiunea de cesiune a fost înregistrată la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), conform încheierii OCPI, obţinută de ziarul BURSA. De altfel, OCPI este cel care a înştiinţat clientul în legătură cu cesiunea împrumutului, de la bancă debitorul neprimind nicio notificare în acest sens, pe niciuna din căile de comunicare - în scris, online sau telefonic, după cum susţine clientul BCR.

După cum ne-au transmis reprezentanţii Băncii Naţionale a României (BNR) încă din anul 2015, în Capitolul VI - Cesiunea de drepturi din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, cu modificările ulterioare, "cesiunea individuală sau în cadrul unui portofoliu de creanţe se notifică de către cedent consumatorului în termen de zece zile de la încheierea contractului de cesiune, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire".

În plus, Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei de Supraveghere din Banca Naţională a României (BNR), ne-a dat asigurări, în 2015, că împrumuturile fără restanţe nu pot fi vândute, în condiţiile în care clienţii s-au plâns în mod continuu că li s-au vândut creditele, la câteva zile după contractarea acestora.

BCR nu a răspuns solicitării noastre de a ne oferi detalii pe subiect, până la închiderea ediţiei.

Ziarul BURSA a anunţat, anul trecut, că ANAF a iniţiat controale în rândul băncilor, identificând nereguli care au consecinţe grave.

Ionuţ Mişa, care, la vremea respectivă, ocupa funcţia de director general al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF, ne-a spus, atunci, că un exemplu în acest sens este vânzarea pachetelor de credite de către instituţiile bancare. În octombrie 2016, domnia sa ne-a explicat: "Băncile constituie portofolii de credite, în care includ atât performante, cât şi neperformante şi pe care le vând la preţuri mult mai mici unor societăţi care se ocupă să recupereze sumele neachitate în anii următori vânzării. Există situaţii în care au fost vândute şi performante, aceste active fiind puse în acelaşi pachet cu neperformantele. Este indiscutabil că băncile au un interes pentru care vând împrumuturi fără restanţe. Este posibil ca băncile să-şi mute profiturile către altă zonă de fiscalitate. Acele profituri înregistrate din creditele performante trebuie înregistrate ca profituri în România, însă, fiind integrate în acele pachete de neperformante, profiturile sunt înregistrate în alte părţi, astfel încât băncile să îşi diminueze profitul şi să nu mai plătească taxele şi impozitele aferente. Există situaţii în care băncile sunt acţionari majoritari la societăţile afiliate, către care îşi vând creditele. Însă, sunt şi societăţi care nu sunt afiliate, dar acest lucru nu înseamnă că nu au legătură cu băncile. Pentru că sunt situaţii în care în companiile respective pot fi identificate ca acţionari alte companii, care să aibă, la rândul lor, acţionari majoritari - băncile. Ştim că există astfel de practici, dar nu avem acces la informaţii şi este foarte greu să ajungem la ele. Sperăm că acum, cu acordurile privind accesul la informaţii, să reuşim să demonstrăm aceste practici, pentru că ele există, chiar dacă la a treia - a patra verigă. Avem semnale că există astfel de practici şi la bănci, din diferite surse, inclusiv din media. Au fost vândute pachete de credite de 100 de milioane de euro cu 5-7 milioane euro. Diferenţa de 95-93 milioane euro ar reprezenta cheltuială deductibilă. Au fost pierderi, ceea ce înseamnă că băncile şi-au diminuat profitul".

Ionuţ Mişa ne-a mai spus, în toamna anului trecut, că, dacă ANAF constată că o persoană juridică (indiferent dacă face sau nu parte din sistemul bancar) nu a declarat că societatea cu care colaborează îi este afiliată şi se constată că a vândut, de fapt, unui afiliat, atunci va fi întocmit un dosar al preţurilor de transfer şi tranzacţia va fi retractată, respectiv recalificată la preţul pieţei, fiind stabilit un impozit mai mare la plată sau diminuându-se pierderea.

Fostul reprezententant al ANAF ne-a mai spus, anul trecut: "Dacă operaţiunea respectivă încalcă o normă legală care are consecinţe penale, dacă demonstrăm că a urmărit să se sustragă de la plata taxelor la buget şi constatăm că a dorit să facă evaziune, atunci sesizăm Parchetul. Avem situaţii în care am sesizat DIICOT asupra unor operaţiuni - este drept, nu în sistemul bancar - prin care se intenţiona sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor".

În urma inspecţiilor de specialitate derulate în sistemul bancar, ANAF a descoperit că una din băncile care acţionează pe piaţa noastră are datorii la stat de circa 9 milioane de euro, după cum ne-au declarat reprezentanţii instituţiei fiscale.

Oficialii ANAF ne-au precizat, recent, răspunzând unei întrebări adresate de ziarul BURSA: "Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili a inclus în programul de activitate din anul 2016 şi inspecţii fiscale parţiale la societăţi din sistemul bancar, dintre care una a fost finalizată, celelalte fiind în curs de desfăşurare. Organele de inspecţie fiscală din cadrul Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili au stabilit în sarcina contribuabilului la care controlul a fost finalizat sume suplimentare în valoare totală de aproximativ 9 milioane de euro". ANAF nu ne-a transmis şi numele băncii la care a fost încheiată inspecţia fiscală.

Conform informaţiilor existente, Tonescu Finance din Luxemburg a cumpărat mai multe credite de la BCR şi are ca mandatar în ţara noastră societatea Asset Portfolio Servicing România SRL, parte a unui grup din Cehia. Asociatul unic al Asset Portfolio Servicing SRL este APS Holding AS, care a achiziţionat portofolii însemnate de credite neperformante de la Banca Comercială Română.

Băncile din ţara noastră nu plătesc impozit la stat decât dacă doresc, ele având un sistem de raportare a profitului foarte complicat, după cum ne-au spus unele surse guvernamentale. Acestea ne-au precizat că există instituţii financiare care nu au plătit impozit pe profit timp de zece ani, raportând pierdere în toată această perioadă. Băncile se folosesc de prevederile legislative speciale şi dedicate sectorului bancar ca să nu plătească impozitul pe profit, subliniază sursele citate, explicând că este vorba despre deductibilitatea nelimitată a cheltuielilor cu vânzarea de credite neperformante (NPL). Potrivit cifrelor existente, în perioada 2011-2015, din 46 de bănci, 19 au plătit impozit pe profit în unii din aceşti ani, iar celelalte bănci nu au plătit niciodată nimic, au conchis sursele noastre.

Opinia Cititorului ( 56 )

  1. Cititi art. 21 Cod civil si prezumtiile de publicitate a ceea ce este intr-un registru public.

    1. BNR are cea mai mare raspundere,,,,BANCILE au facut inselaciuni,ai cesionat credite,au pacalit persoanele....si toate sub supravegherea BNR.

      pare sa fie evaziune fiscala? de ce nu ne raspunde cineva de la ANAF? ati incercat sa ii contactati?

      Dupa 1 luna ANAF a raspuns ca ei nu pot verifica nimic si ca au trimis plangerea mai departe la ministrul finantelor. Dupa 2 luni am primit raspuns de acolo ca ei nu pot verifica nimic si ca au trimis mai departe la BNR. Ghiciti ce a raspuns BNRul. Ei nu pot interveni in contractele dintre persoane fizice si banci. Deci in concluzie nimeni nu vrea sa verifice cu adevarat asemenea situatii desi au primit toate datele necesare.

      Fuga de raspundere.

      Salariul de sefie e binevenit. 

      Pentru ca e minciuna toata povestea. Eu nu inteleg de ce nu retrageti articolul din moment ce s-a dat un comunicat pe aceasta speta? Chiar trebuie sa va umpleti spatiul cu toate minciunile inventate [Fragment eliminat, conform regulamentului]?

      mai fara titlu si anonim tu chiar esti prost de bubui. cum sa retraga articolul din moment ce toate informatiile sunt veridice? [Fragment eliminat, conform regulamentului.]

    este valoarea pe care domnul Treichl prin intermediul fuziunii din toamna anului 2014 a celor doua vehicule financiare EGB CEPS Holding si EGB CEPS BETEILIGUNG a folosit-o pentru a mari valoarea rezultatului raport prin simpla utopica tranzactie din rezervele de capital. Si astfel maririle de capital care au avut loc in decursul timpului incepand cu achitzionarea BCR in 2006 au fost reciclate in castiguri ale concernului desi in 2014 a avut o pierdere in sistemul contabil austriac de 5,8 miliarde EUR. Prin urmare transferul sediului BCR de la Bucuresti la Chisinau incepand cu anul 2011 pana in 2013 nu a fost decat incalzirea :-)

    1. Da, dar in buzunarele domnului Treichl au intrat milioane, ani la rand.

      Deci, se poate. 

      Este posibil ca băncile să-şi mute profiturile către altă zonă de fiscalitate. Acele profituri înregistrate din creditele performante trebuie înregistrate ca profituri în România, însă, fiind integrate în acele pachete de neperformante, profiturile sunt înregistrate în alte părţi, astfel încât băncile să îşi diminueze profitul şi să nu mai plătească taxele şi impozitele aferente. Există situaţii în care băncile sunt acţionari majoritari la societăţile afiliate, către care îşi vând creditele. Însă, sunt şi societăţi care nu sunt afiliate, dar acest lucru nu înseamnă că nu au legătură cu băncile. Pentru că sunt situaţii în care în companiile respective pot fi identificate ca acţionari alte companii, care să aibă, la rândul lor, acţionari majoritari - băncile....... 

      Caracatita/inginerie austriaca. Avem raspunsul de ce nu inregistreaza BCR profit, de ce nu distibuie dividende. 

      Corect

    Ce castiga firma de executare?

    -12% comision de vanzare dupa ce imobilul a fost executat. (Agentiile au 1-2 %comision) 

    - bani care i-ai platit sunt pierdere pentru tine, profit pt banca. 

    Tot ce spune articolul dupa cazul tau are sens dar toata lumea inchide ochi. 

    Aceste procente le-am dat de la o cunostinta care a patit urmatoarele: 

    -a cumparat apartament cca 25-30 ooo euro 

    -executat, vandut apartament, poprire pe salar 50% ( am vazut fluturasul) ulterior 30% 

    -Comision firma de executare 15 000 ron pentru care are poprire si acum. 

    Am o nelamurire:pierderea de ce nu o imparte banca- client frateste 50%-50%? 

    Pierderea suportata de acest om cca 1 miliard lei, cca 25 ooo Euro. E corect? Viata de familie i s-a dus pe apa sambetei. Viata dupa aceasta executare la fel. 

    Cine il protejeaza pe acest om? 

    Este salariat cu minimul pe economie. 

    Ai semnat banca te-a ars?

    Acesta e noul slogan al bancilor? 

    1. Pentru o persoana fara credit ai extrem dw multe curiozitati si nelamuriri lwgate de apartamentele cumparate cu bani de la bsnca. Poate ar fi bine aa specifici ca esti "Fara credit in lei si fara credit in euro".

      Fara credit in lei, euro sau orice alta moneda, credeam ca se subantelege.

      Incerc sa spun ca nu este corect ca pierderile sa fie suportate doar de om si deloc de catre banca. 

      Ca si o comparatie doi oameni lucreaza 1 ha de porumb jumi-juma, castigul-pierderea o impart tot asa. Doi oameni deschid un Imm tot asa se imparte pierderea-castigul. Cu banca nu doar ca niste avocati foarte buni ai bancilod au inserat in contract ca pierderea e suportata doar de client, nu este corect, uman. Domnul Isarescu spune ca daca ai semnat platesti. 

      In contract e stipulat ca platesti si dupa ce ai ramas fara nimic, ca in cazul pe care l-am descris. Cu ce a gresit acel om? Firma de executare de ce nu a vandut apartamentul si sa isi acopere comisionul? 

      Multe intrebari fara raspuns, fara ca cineva sa raspunda chiar si penal pentru aceste destine frante. 

      Fata acelui om arata de parca a murit o data. 

      Nici o autoritate din tara sau de afara nu il apara. Dupa parerea mea este ca un sirian in tara, doar ca el stie limba. 

      Parerea mea este ca bancile s-au indepartat de client, au devenit inumane, le este frica de efectul de domino.

      Tastatura iti este straina? 

      De ce sa iti mai faci agentie cu 1-2%?

    Mi-am gasit creditul "performant" dat la altii :))))). Platesti mai mult acum, sau de unde nemultumirea?

    1. Nemulțumirea e ca e încălcat un principiu. Am încheiat un contract cu o banca din România nu cu un recuperator.apoi trebuia a fiu informat și sa mi se ceara acceptul. Apoi e normal ca dobânda sa o perceapă banca din tara mea și impozitul sa rămână aici. Nu la toncescu din Luxemburg.

      Mai e o întrebare, dacă banca a vândut creditul la un preț de 10% din va,oare de euro nu l am vândut debitorului cu măcar 20% din valoare? Nu e asta evaziune grosolana?toncescu din Luxemburg e fix un vehicul al EGB via pogoniciului.

      Zi ceva si de Soros sau de daci ca asa nu trezesti patriotismul. Speculiciule, nu prea are importanta ce si cum ti se pare tie normal. Data viitoare cand mai semnezi contracte in valute toxice speculand cursul scazut si leverageul pe dobanda sa te gandesti mai bine.

      E un exemplu pentru consumatori sa nu mai acceseze credite.

      Dacă semnezi contracte cu banca, al lor ești. Chiar și tu, ca angajat al băncii. 

      Solutia la problema ta e simpla. Solicita CEC sa iti refinanteze creditul de la recuperator. Si ramine dobinda statului roman.

      Dacă e cesionat lui Sile Cămătaru,Da , o sa plătească mai mult.

    Sa-i zica cineva clientului BCR si domnisoarei care preia monstruozitatea, EO, ca nu exista notiunea de "credit performant. Creditul nu e o masina ca sa fie performant sau neperformant, e un contract civil vizand un flux de valori.

    Cand contractul nu este respectat creditul devine neperformant si bancherii lacomi trebuie sa ia masuri pentru a proteja banii depunatorilor la banca, bani pe care i-au dat celui care are creditul. 

    Cata vreme nu sunt probleme cu contractul, de exemplu nu sunt plati intarziate, creditul e pur si simplu credit. 

    Absurditatea asta cu "credite performante" este sustinuta si raspandita de un grup infractional organizat, probabil monitorizat de SRI pentru ca are finantari suspecte si scopuri obscure impachetate populist, aceeasi care cred orice le serveste un anumit jurist cu urechi de elefant bulgaresc ca de exemplu ca ar fi ilegal sa platesti dobanzi unei firme din strainatate :-) ))) 

    Da, glumetii adtia cu "credite performante" cred sincer ca dobanda se piate si trebuie platita doar in Romania :-) 

    1. Eu zic sa te intorci la somn...

      Cum protejează banii deponentilor când creditul e cesionat pe nimic ?

      O vizita de la ANAF ar clarifica lucrurile. 

      Zi sa-i zic. Auzi domne, exporta dobanda banksterii.

      Ai observat ca s-a reactivat fanarioata cu gusa, fosta angajata a unei banci ajunsa consumatoare cehasef pacalita de bancheri ;-) ? Inseamna ca stapanii ei de la Moscova sunt nemultiti de cum va descurcati.  

      Si zici ca exporta astia dobanzile mai ceva ca multinationala Renault Loganuri? Zi zau. 

      creditul nu este performant sau neperformant dar devine neperformant, credite performante absurde, credite performante, glume, glumeti, monstruozitate, bancher lacom, depunatori protejati, masuri, grup infractional organizat, SRI,, finantari suspecte, scopuri obscure, elefant bulgaresc :-) ))), dobanz,

      Comportament aproximativ bipolar, la prima privire.

      La multi ani! 

      hahaha!! Mi se pare mie sau cineva incearca sa divagheze de la subiect?? Mi se pare mie sau subiectul nu este daca un credit poate sau nu poate fi performant?? Mi se pare mie sau subiectul este ca o banca a vandut un credit fara restante si nici macar nu si-a anuntat clientul??? Mi se pare mie sau ANAF investigheaza deja aceasta practica? Mi se pare mie sau cineva este interesat ca cititorul sa piarda esenta?? Dar cine sa fie interesat de asta??? Poate ca doar mi se pare...

      atunci cum scriem scenariul? Daca sunt niste persoane dezorientate care daca ii intrebi unde e capitala iti spune Chsinau?

      Dupa toate parerile e tare asta.

      De ce comunicatori Bcr nu comunica nimic. Poate nu au timp ca " lucreaza" ca cel de la Brd dar pentru asta au asociati ale bancilor care tac sau o dau din lac in put?

      Adevarul distorsionat legat de amnezie, concluzia. 

      unul platit de banci cu saorma sa manance hamno

      era buna intrebarea referitoare la creditul performant. Am impresia ca iti verifica jovialitatea cu care iti platesti ratele. Daca esti bozumflat imediat esti trimis in Olanda da te inveselesti....

      PERFORMÁNT, -Ă, performanți, -te, adj. 1. (Despre sisteme tehnice, aparate, mașini etc.) Care este susceptibil de un randament ridicat. 2. (Ec.; despre produse) Foarte competitiv. – Din fr. performant.

      sursa: DEX '09 

      BCR face evaziune fiscală cu protecția SRI.

      Puteți să monitorizați toată populația, la un moment dat vi se înfundă. 

      Auzi gugu'?

      Ai citit cu atentie despre ce este vorba in postarea pe care o critici? 

      Dar postarea la care raspunde aceasta?

      Ce mi-as fi dorit sa fiu platit de banci... dar eu trebuie sa le platesc. 

      Ai credit banca stie toate veniturile tale, ce planuri ai in viitor, tot.

      "BCR nu a cesionat credite performante individuale aferente persoanelor fizice". Daca in limbajul bancar nu exista sintagma "credit performant", atunci de ce banca o foloseste??

      bancherii lacomi chiar exista, sunt cei care fraudeaza statul, nu platesc impozit pe venit, dar se aduna in grupuri de influenta, gen ARB. sunt sigur ca astfel de lucruri se stiu in toate institutiile cheie, pornind de la servcii si ajungand la BNR, dar se pasuiesc, asa cum s-au pasuit si coruptii ani de zile. mai tineti minte cum dupa plecarea lui Basescu, a inceput un sir ce parea nesfarsit de anchete DNA? ce o sa se intample oare dupa plecarea lui Isarescu?

      cat de tare!!!

      Cand este performant un credit? In mod real? Conform cu definitia?

      Banca foloseste si o alta sintagma: HAZARD MORAL.

      Dar asta nu dovedeste ca are sau nu dreptate. 

      O sa fim nevoiti sa platim cu un alt calup de aur ceea ce avem depozitat la Londra.

      N-am avut credit niciodată. Oamenii liberi reprezintă blestemul sistemului.

    ACESTE CREDITE NU SUNT INSCRISE IN CRC ("Centrala Riscului de Credit - CRC (fostă Centrala Riscurilor Bancare) reprezintă o structură specializată în colectarea, stocarea şi centralizarea informaţiilor privind expunerea fiecărei persoane declarante (instituţie de credit, instituţie financiară nebancară înscrisă în Registrul special, instituţie de plată care înregistrează un nivel semnificativ al activităţii de creditare sau instituţie emitentă de monedă electronică care înregistrează un nivel semnificativ al activităţii de creditare) din România faţă de acei debitori care au beneficiat de credite şi/sau angajamente al căror nivel cumulat depăşeşte suma limită de raportare (20.000 lei), precum şi a informaţiilor referitoare la fraudele cu carduri produse de către posesori. "

    1. In oglinda trebuie sa cunoastem si noi bancile care au probleme.

    Caz singular in tara sau la Bcr?

    1. Este o practica "unitara" la nivelul intregului sistem bancar. imi pare rau ca BNR nu poate cesiona sistemul. :))))))))

      Bcr minte in comunicat?

      Nu stiu. Pentru ca este un comunicat foarte "lung si cu mult prea multe variabile". Pot opina ca nu spune adevarul. Dar nu pot spune cu certitudine.

      Haha

      Minte sub acoperire. Ca magarul in ceata. 

    HOTIE mare la ENEL.....iti trimite sa reinoiesti contractul pentru a beneficia in continuare de curent electric si surpriza.....''''''TE OBLIGA SA INCHEI UN CONTRACT PE 1 AN DE ZILE...10 LEI PE LUNA... PENTRU PRESTARI SERVICII'''ADIKA'''''SE SPARGE TEAVA DE LA APA CALDA/RECE SE STRICA UN ROBINET,INTERVENTII DE LACATUSARIE.ETC ETC.'''''DACA NU ACCEPTI ACESTE PRESTATII,,,,NU ITI INCHEIE CONTACTUL SA BENEFICIEZI DE CURENT ELECTRIC'''''''CATA HOTIE LA ENEL'''''CE TREABA ARE ENEL CU TEAVA DE APA CALDA'''''

    1. Reclamatie la ANRE si ANPC. Simplu!

      Da.

      Electrica nu mai are bani? 

    La cumpararea unui auto, banca de ce nu face la fel?

    [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb