Clinica Zetta a investit 1,5 mil euro în dezvoltare

A.P.
Companii / 24 martie 2021

Clinica Zetta a investit 1,5 mil euro în dezvoltare

Clinica de chirurgie plastică şi microchirurgie Zetta mizează anul acesta pe o cifră de afaceri de aproximativ 13,23 milioane de lei, cu aproape 20% mai mult decât nivelul înregistrat în anul precedent, scrie un comunicat de presă al Zetta.

Această estimare are la bază mai mulţi factori, între care şi creşterea numărului celor care aleg să se trateze în clinicile private pentru a evita spitalele de stat, din cauza pandemiei, tendinţă observată şi în 2020.

"Anul trecut, numărul intervenţiilor chirurgicale a crescut cu peste 8% faţă de 2019. În prezent, avem şi mai mulţi pacienţi care apeleaza la intervenţii din categoriile < < non-estetice > >. Cauzele sunt evidente şi au legătură cu faptul că pacienţii preferă tratamentul la privat, după ce tot mai multe spitale au fost transformate în unităţi speciale pentru bolnavii de COVID-19", spune Andreea Constantin, CEO Clinica Zetta.

La fel ca toate centrele medicale luate pe nepregătite de criza sanitară, şi Clinica Zetta s-a readaptat din mers noii realităţi, aplicând rapid soluţii care să asigure un flux normal al activităţii, imediat după ieşirea din lockdown, în luna mai, anul trecut.

"Lucrurile se schimbau de la o zi la alta. A trebuit ca, pe lângă grija pentru business, să avem, înainte de toate, grijă de cei care ne treceau pragul, pacienţi şi angajaţi deopotrivă, dar să păstrăm în acelaşi timp o relaţie echilibrată între colaboratori şi parteneri. De la acel punct şi până astăzi, am fost nevoiţi să luăm permanent decizii potrivite noului context", adaugă Andreea Constantin.

O provocare în 2020 a fost şi prăbuşirea turismului medical, clinica Zetta având pacienţi din peste 40 de ţări. Cu alte cuvinte, declanşarea pandemiei a blocat total acest segment de business. Şi nu doar în plan local, ci la nivel global, pentru toate companiile din domeniul medical, care se dezvoltau şi în această direcţie.

Chiar şi aşa, potrivit spuselor Andreei Constantin, planurile pentru dezvoltarea clinicii nu au fost abandonate. Este vorba despre o investiţie de 1,5 milioane de euro începută în 2019, cu termen de finalizare în cursul acestui an, care vizează transformarea clinicii Zetta, situată în nordul Bucureştiului, în spital, cu mai multe săli de intervenţie. O parte din această sumă este acoperită din credite bancare. De asemenea, o mişcare importantă a fost şi faptul că, pentru plata lucrărilor, acţionarii clinicii au decis să apeleze la programul IMM Invest, un program derulat de statul român pentru susţinerea afacerilor afectate de criza sanitară.

Dacă până anul trecut, Clinica Zetta era desfăşurată pe două niveluri, între timp au mai fost preluate încă trei etaje pentru a mări capacitatea de intervenţii. La momentul de faţă, circa 90% din veniturile totale ale clinicii vin din operaţii, Zetta colaborând cu foarte mulţi medici cu experienţă şi fiind deschisă tot timpul către noi colaborări. Restul de 20% înseamnă proceduri de cabinet, consultaţii, medicină estetică şi alte specializări conexe, cum ar fi chirurgia generală, dermatologia sau ortopedia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb