Edilul Clotilde Armand face apel la ONG-uri şi autorităţi cu atribuţii în domeniul mediului să colaboreze cu Primăria Sectorului 1 pentru stoparea poluării în Capitală, informează Agerpres.
"Lansez un apel public organizaţiilor neguvernamentale şi autorităţilor cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului la colaborare şi acţiuni imediate pentru stoparea poluării din Bucureşti. Bucureştiul este una dintre cele mai poluate capitale ale Europei. Incendiile, arderile de deşeuri necontrolate, gazele de eşapament, deşeurile industriale, abandonarea ilegală de deşeuri pe domeniul public sau pe terenuri private sunt doar câteva dintre sursele care ne otrăvesc aerul pe care îl respirăm în fiecare zi. Gradul ridicat de poluare din Bucureşti, constatat şi de senzorii de măsurare a calităţii aerului din Capitală, ne afectează calitatea vieţii fiecăruia dintre noi, punându-ne pe termen lung sănătatea în pericol. Nu mai departe de ieri, senzorii de poluare instalaţi în Capitală au fost, din nou, pe roşu şi portocaliu în mai multe zone ale oraşului", a scris Clotilde Armand, astăzi, pe Facebook.
Potrivit acesteia, este "un moment critic" chiar şi la nivel naţional, România se află în procedură de infringement pentru poluarea aerului şi există riscul să fie sancţionată de Comisia Europeană. Clotilde Armand a atras atenţia că, până în prezent, nu au fost luate măsuri pentru a reduce poluarea în marile oraşe, iar Capitala conduce în acest top.
"Ani de zile nu s-a făcut nimic sau aproape nimic în acest domeniu. Nepăsarea fostelor administraţii şi lipsa deciziilor ne-au adus aici. Poluarea a ajuns la un asemenea nivel încât nu mai este timp de aşteptat sau de ezitat", a spus Clotilde Armand.
Aceasta a opinat că este momentul ca poluarea să fie stopată. "Nimeni nu poate rezolva problema poluării de unul singur. Nici Primăria Municipiului Bucureşti, nici Garda Naţională de Mediu, nici primăriile de sector. Este nevoie de un efort conjugat al tuturor acestor autorităţi pentru a opri poluarea. Dar mai este nevoie de ceva. Cetăţenii şi societatea civilă să vină alături de noi pentru ca, împreună, să facem aerul respirabil în Bucureşti. Apreciem foarte mult implicarea societăţii civile şi a activiştilor de mediu pe care îi aşteptăm alături de noi în acest demers. Avem nevoie de specialişti care să ne împărtăşească din experienţa lor, care să fie alături de noi pe teren şi împreună cu care să reuşim să limităm poluarea aerului din Bucureşti", a afirmat Clotilde Armand.
Solicitările de colaborare din partea organizaţiilor neguvernamentale specializate în domeniul protecţiei mediului pot fi trimise pe adresele de e-mail: cabinetprimar@primarias1.ro şi registratura@primarias1.ro. Ea a anunţat că va avea o primă şedinţă de lucru săptămâna viitoare la sediul Primăriei din Sectorul 1 împreună cu organizaţiile, instituţiile şi toţi cei interesaţi să lupte împotriva poluării.
De asemenea, Clotilde Armand a făcut un apel către toţi locuitorii Sectorului 1 să semnaleze la numărul de telefon 021/9540, apelabil 24 de ore din 24, orice ardere necontrolată de deşeuri, emisii de gaze care deranjează mirosul, deşeuri abandonate, instalaţii industriale defecte care ar putea să constituie potenţiale surse de poluare. Ea a adăugat că poliţiştii locali ai Sectorului 1 vor interveni în timp real pe teren pentru a verifica situaţia reclamată şi, în funcţie de ceea ce vor constata, vor solicita prezenţa comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu, care vor lua măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Dana în data de 06.11.2021, 08:07)
De cel putin 5 ani, cu regularitate, sâmbata, la interval de 2 saptamani, Romprest ridica Reciclabilele scoase la poarta. ( pe site Romprest gasiti programarea strazilor)
Din pacate, sunt extrem de putini locuitori ai sectorului 1 care au grija sa sel ecteze reciclabilele si sa le scoata la poarta in sambata programata pt strada lor.
De aceea, eu propun Primariei sect.1 SA RIDICE GRATUIT DESEURILE MENAJERE NUMAI DE LA ADRESELE LA CARE SE COLECTEAZA SEPARAT RECICLABILELE iar pentru restul sa se perceapa o taxa consistenta pt ridicare gunoi, care sa.i determine sa recicleze.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.11.2021, 10:43)
Dupa aceasta RAPANDULA STRAINA,Cosiliul general din scectorul 1 ar trebui sa fie desfiintat si in locul consiliului sa vina niste ONGuri HASTAGISTE care sa FURE ce a mai ramas de FURAT in scectorul 1.Tiganca frantuzoaica(in franceza manusa),este atat de Proasta incat nu are in casa nici oglinzi,deoarece cele pe care le avea,sau spart singure cand si-a privit fata in ele.Cat de IDIOT sa fii,ca sa vorbesti de Curatenie si Poluare cand ea,prin inactiunile ei,a facut din Sectorul 1,un fel de groapa de gunoi ce rivalizeaza cu cea de la Glina. Ca in sectorul 1,se intampla in toate localitatile care sunt conduse de HASTAGISTI USR,trimisi in Romania de Agenturile Straine,sa distruga Vietile cetatenilor.Sa nu uitam insa un lucru. Vinovatii principali pentru NENOROCIRILE pe care le suporta,ei cetatenii care iau votat sunt cei mai vinovati. Asa ca acum,sa suporte si consecintile PROSTIEI lor. Astora de la USR,ar trebui sa li se retraga cetatenia Romana si sa fie declarati,persoane Nongrata,numai asa se v-a putea scapa de ei.Romani,TREZITIVA din LETARGIE.!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.11.2021, 13:51)
Ca sa se stopeze poluarea, hiena trebuie exportata in Franta, sa le faca la aia ordine.