Clubul Fermierilor Români înfiinţează Consiliul Naţional de Coordonare

F.D.
Miscellanea / 22 noiembrie 2023

Clubul Fermierilor Români înfiinţează Consiliul Naţional de Coordonare

Clubul Fermierilor Români s-a întrunit pe 20 noiembrie, într-un nou format extins, denumit Consiliul Naţional de Coordonare, format din membrii Consiliului Director al Clubului şi fermieri performanţi din toate regiunile ţării. Scopul este de a înfiinţa o nouă structură de sprijin a conducerii operaţionale a Clubului în activităţile sale la nivel regional, precum şi stabilirea priorităţilor şi a direcţiilor strategice la nivel naţional. În cadrul întâlnirii au participat 33 de fermieri care şi-au asumat deja roluri în comunităţile lor, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Demersul de a înfiinţa Consiliul Naţional de Coordonare al Clubului Fermierilor Români vine în urma unei ample analize desfăşurate în rândul fermierilor din România cu privire la problemele specifice cu care se confruntă diferitele regiuni ale ţării noastre. Nevoile agriculturii nu pot fi satisfăcute doar prin politici agricole generale, rezultate exclusiv prin aplicarea politicilor europene în domeniul agriculturii şi mediului. Este necesară punerea în valoare a elementelor specifice agriculturii româneşti, în contextul finanţărilor europene şi din bugetul naţional, prin preluarea expertizei locale şi regionale în dezvoltarea de politici şi proiecte specifice unor domenii de specialitate, respectiv a unor zone şi sectoare agricole din România. Noul organism este chemat să contribuie la identificarea unor astfel de abordări specifice, rezultate din expertiza acumulată la nivel regional, dar şi pentru susţinerea unor abordări integratoare economice - sociale - mediu pentru programele de dezvoltare ale agriculturii.

Deşi Clubul este deja reprezentat prin peste 1200 de ferme din toate judeţele ţării, multiplicarea acţiunilor sale în teritoriu a făcut necesară stabilirea unei forme suplimentare de cooperare între fermierii membri ai Clubului, Unitatea Executivă, Consiliul Director, pe de o parte, şi structurile de lucru la nivel regional şi local, pe de altă parte.

Pe baza evaluării nevoilor reale ale fermierilor si a confirmării acestora de către Consiliul Naţional de Coordonare, Clubul Fermierilor Români oferă soluţii concrete, care să contribuie la creşterea eficienţei şi randamentului activităţii în fermele din România şi să promoveze modele de afaceri româneşti, în conformitate cu politicile Uniunii Europene.

Membrii noului Consiliu Naţional de Coordonare au analizat situaţia agriculturii româneşti din perspectivă economică, a dinamicii cadrului politic de reglementare pentru agricultură şi mediu la nivel european, precum şi din perspectiva impactului schimbărilor climatice asupra agriculturii. Au fost dezbătute şi agreate propuneri concrete privind priorităţile de acţiune ale Clubului Fermierilor în 2024, pentru a răspunde provocărilor sistemice şi la nivel de fermă, fiind agreate acţiuni care să

1

susţină adoptarea unui cadru predictibil de dezvoltare al agriculturii româneşti, transpartinic şi pe termen lung, precum şi poziţionarea agriculturii ca sector strategic în dezvoltarea României.

"Atât problemele agriculturii româneşti, cât şi modernizarea sa, nu pot fi rezolvate doar printr-un model unic, ci prin stimularea şi planificarea unor abordări regionale, zonale şi chiar locale. Pentru rezultate cuantificabile este nevoie de o viziune integrată care să asigure coerenţa şi eficienţa pe termen mediu şi lung. Din acest motiv, s-a născut iniţiativa de a extinde structura de coordonare a

Clubului, prin proiecte şi resurse generate la nivel teritorial, în echilibru cu legislaţia şi măsurile adoptate la nivel naţional. Ne dorim să identificăm teme specifice din diferite regiuni ale României şi, alături de fermierii din acea zonă, să putem creşte puterea de reprezentare şi să găsim soluţii pentru aceste provocări în vederea creşterii competitivităţii membrilor noştri.", declară Florian CIOLACU, Director Executiv Clubul Fermierilor Români.

"Găsesc această iniţiativă foarte utilă, mai ales în contextul actual în care trebuie să colaborăm mai mult ca niciodată şi îmi asum, ca membru fondator al acestei organizaţii, să mă implic direct, alături de ceilalţi fermieri prezenţi la această întâlnire, în reprezentarea sectorului agricol prin identificarea temelor prioritare şi stabilirea unor acţiuni concrete atât la nivel naţional, cât şi la nivel regional în zona mea, Moldova Sud." declară Pavel VLAD, Preşedinte Clubul Fermierilor Români.

Printre principalele responsabilităţi ale Consiliului Naţional de Coordonare se numară:

- Contribuirea la diversificarea şi întărirea dialogului şi a capacităţii de negociere cu autorităţile decidente din România şi de la Bruxelles;

- Asigurarea, prin capacitatea şi implicarea personală a membrilor, funcţia de reprezentare la nivel naţional şi regional a intereselor prioritare ale fermierilor;

- Participarea la punerea în practică a programelor si proiectelor Clubului la nivel naţional şi regional, prin asumarea voluntară de către membri a unor responsabilităţi de coordonare în programe specifice

- Contribuirea la coordonarea tuturor activităţilor Clubului în vederea asigurării coerenţei în raport cu legislaţia românească şi directivele europene.

- Identificarea noilor teme de interes pentru viitorul agriculturii la nivelul regiunilor.

- Participarea la elaborarea luărilor de poziţie ale Clubului în raporturile cu autorităţile române şi europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb