CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru ţări

A.F.
Companii / 15 aprilie

Mircea Moraru, CMS România

Mircea Moraru, CMS România

Firma internaţională de avocatură CMS a asistat Public Power Corporation SA (PPC) cu privire la încheierea unui acord cadru de cooperare strategică pentru dezvoltarea şi construirea unui portofoliu de aproape 90 de proiecte fotovoltaice de până la 2.000 MW în România, Italia, Bulgaria şi Croaţia. Valoarea tranzacţiei este estimată la până la 2 miliarde de euro şi se aşteaptă să fie implementată în următorii trei ani, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, aflate în diferite stadii de dezvoltare, cele 90 de proiecte sunt deţinute de MYTILINEOS Energy & Metals în România (516 MW), Italia (503 MW), Bulgaria (500 MW) şi Croaţia (445 MW).

Prin acest nou acord PPC va achiziţiona proiecte de energie regenerabilă în trei ţări noi şi îşi va extinde prezenţa în România. MYTILINEOS se va ocupa de dezvoltarea şi construcţia proiectelor, ce vor fi cumpărate de PPC după finalizarea conectării lor la reţeaua electrică.

Acest acord este o etapă importantă pentru tranziţia energetică, estimându-se ca proiectele să furnizeze energie pentru 320.000 de gospodării şi să înlocuiască 3,4 milioane de tone de emisii de CO2.

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România şi Head of CEE Corporate M&A, a declarat: "Suntem încântaţi că am asistat PPC în această tranzacţie de referinţă, ce le consolidează poziţia de lider în sectorul european al energiei regenerabile, precum şi ambiţia de a promova proiecte de energie regenerabilă şi de stocare a energiei. Echipa noastră s-a bazat pe experienţa sa unică în domeniu şi în ceea ce priveşte tranzacţiile transfrontaliere pentru a asista PPC pe parcursul acestei proiect complex."

Luna trecută PPC Renewables, o subsidiară deţinută în totalitate de PPC, a achiziţionat cu succes în România un parc eolian operaţional de 84 MW de la Lukoil Group, tranzacţie în care CMS a asistat PPC Renewables.

Horea Popescu şi Mircea Moraru, CMS România, au coordonat echipa ce a asistat PPC, cu sprijinul lui Veliko Savov din echipa CMS Bulgaria.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb