CNA propune soluţionarea publicităţii audiovizuale la medicamente, suplimente nutritive, sms-uri

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 5 octombrie 2005

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a formulat, ieri, într-o întîlnire cu directorii de marketing ai posturilor de televiziune, o serie de propuneri destinate soluţionării publicităţii audiovizuale la medicamente, suplimente nutritive, sms-uri şi alte reclame. Potrivit Biroului de presă al CNA, în urma discuţiilor comune s-a stabilit că textul care va însoţi vizual şi sonor, timp de trei secunde, reclama la un supliment alimentar (nutritiv) va fi următorul: "Acesta este un supliment nutritiv. Citiţi cu atenţie prospectul". De asemenea, pentru reminder-ul care are o durată ce nu depăşeşte zece secunde, avertizarea va fi afişată în ultimele trei secunde.

În privinta reclamei la medicamente, posturile de radio şi de televiziune au fost atenţionate să respecte întrutotul Decizia CNA nr. 254/2004 privind publicitatea, sponsorizarea şi teleshopping-ul, în sensul că textul avertizării trebuie să respecte durata prevăzută în art. 40 al. 4 lit. a de 6 secunde, să fie lizibil şi să se citească normal. Posturile nu vor mai primi din partea CNA solicitarea să oprească spoturile, ci vor fi sancţionate pentru nerespectarea legislaţiei.

CNA a cerut radiodifuzorilor ca, în timp de două săptămîni, reclama difuzată pentru autoturisme să includa: preţul standard şi nu CIP. În privinţa sms-urilor, indiferent dacă acestea sunt utilizate în cadrul emisiunilor sau a spoturilor de publicitate, trebuie să respecte prevederile art. 8 al. 2, în cadrul serviciilor de programe de televiziune, tariful aplicat de furnizorul de servicii de telefonie va fi prezentat lizibil, pe întreaga durată de afişare a numărului de apel, utilizînd caractere cu dimensiuni identice cu cele ale numărului de apel. Toate reclamele la produse şi servicii trebuie să aibă TVA inclus în preţul afişat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb