CNAIR începe revizia tehnică a drumurilor naţionale şi autostrăzilor aflate în administrare

I.M.
Miscellanea / 2 martie 2020

CNAIR începe revizia tehnică a drumurilor naţionale şi autostrăzilor aflate în administrare

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că începe revizia tehnică a drumurilor naţionale şi autostrăzilor aflate în administrare.

Lucrările de reparaţii şi întreţinere vor începe în aprilie, până atunci fiind inventariate problemele şi făcută curăţenie.

Potrivit CNAIR, în perioada martie-aprilie, se vor face revizii tehnice pe drumurile naţionale şi autostrăzile aflate în administrare, în vederea începerii programului de punere în ordine a acestora.

Inspecţiile vor fi efectuate pentru evaluarea stării tehnice a infrastructurii rutiere în vederea remedierii cât mai urgente a degradărilor apărute pe partea carosabilă.

Programul de punere în ordine a drumurilor naţionale şi autostrăzilor cuprinde: lucrări la partea carosabilă (plombări gropi, repararea suprafeţelor burduşite, colmatări fisuri şi crăpături, etc.), întreţinerea platformei drumului (aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, cu balast, îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire de pe platforma drumurilor şi a podurilor), asigurarea scurgerii apelor din zona drumului (curăţire şanturi şi rigole), lucrări privind întreţinere plantaţiei rutiere (defrişări plantaţii pe zonă şi în spaţii verzi, completări plantaţii, văruirea plantaţiilor şi a accesoriilor), întreţinere curentă la poduri, pasaje, podeţe şi tuneluri (desfundări, decolmatări podeţe, repararea degradărilor la partea carosabilă a podurilor şi podeţelor, curăţarea şi reparare gurilor de scurgere, repararea parapetelor pietonale şi/sau separatoare pe poduri, curăţarea elementelor de acoperire a rosturilor, curăţarea vegetaţiei albiilor, etc.), lucrări de siguranţă rutieră (montat indicatoare noi, întreţinere semnalizare vertical, întreţinerea locurilor de parcare, execuţie marcaje rutiere longitudinale, laterale şi transversale, montare parapeţi noi, etc.).

"În luna aprilie vom lansa programul de lucrări de reparaţii şi întreţinere. Le-am solicitat colegilor ca până atunci să inventarieze problemele de pe toate drumurile naţionale şi, în paralel, să demareze şi acţiuni de curăţenie. "Noi curăţăm, tu păstrează !" este o campanie pentru cetăţeni, şi împreună vreau să ne manifestăm cu responsabilitate şi spirit civic. Am transmis şi direcţiilor regionale să promoveze această campanie prin toate mijloacele, astfel încât să fie o reuşită, iar curaţenia pe drumurile naţionale să devină o normalitate şi nu o excepţie", a declarat Mariana Ioniţă, directorul general al CNAIR SA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mergei si voi de curiozitate pe DN2A Slobozia - Urziceni.. Asa trebuie sa arate un drum european in 2020, plin de damburi si denivelari si cu risc ridicat de accident ??

    Cu autostrada A2 ce aveti de gand fratilor.. ? I-am batut la cur pe africani la capitolul peticire de autostrazi.  

    Ce asteptati, nene ?? 

    Ati montat separatoarele de sens din beton micsorand latimea utila a drumurilor, si asa una din cele mai mici din europa. Daca ati raspunde penal de victimele acestor separatoare, v-ati gandi poate de doua ori inainte de a va face de lucru stricand drumurile facute de altii. Dupa miliarde cheltuite din banii nostri se circula mai prost decat inainte de 89

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb