CNBC: Acţiunile companiei daneze Zealand Pharma au crescut vineri cu 18%

R.S.
Companii / 22 iunie

CNBC: Acţiunile companiei daneze Zealand Pharma au crescut vineri cu 18%

Acţiunile companiei daneze Zealand Pharma au crescut vineri cu 18%, atingând un nivel record, după ce un studiu în stadiu incipient al unui medicament al său pentru pierderea în greutate a produs rezultate pozitive, transmite CNBC.

Creşterea preţului acţiunilor a depăşit 23% în cursul dimineţii, dar s-a temperat pe parcurs, titlurile încheind tranzacţiile în urcare cu aproximativ 18%.

Compania a declarat joi că un tratament de 16 doze mari săptămânale de petrelintidă analog de amilină cu acţiune prelungită a redus greutatea corporală în medie cu până la 8,6%, în studiu, potrivit CNBC.

Un medicament placebo a dus la o scădere a greutăţii corporale cu 1,7%.

Unul din 48 de participanţi la studiu s-a retras din cauza efectelor negative.

Petrelintide a fost "considerat a fi sigur şi bine tolerat la toate nivelurile de doză", iar rezultatele au oferit "un sprijin solid" pentru potenţialul său ca alternativă la terapiile bazate pe agonişti ai receptorilor GLP-1 pentru gestionarea greutăţii, a spus Zealand Pharma într-un comunicat.

Tratamentele pe bază de GLP-1RA includ Ozempic, medicamentul pentru diabet produs de compania farmaceutică daneză Novo Nordisk, a cărui popularitate a explodat la nivel global pentru efectele sale de pierdere în greutate.

Cererea crescândă pentru Ozempic şi medicamentul pentru obezitate Wegovy a făcut ca Novo Nordisk să devină cea mai valoroasă companie din Europa.

În ultimii câţiva ani a apărut o cursă în continuă intensificare pentru a produce tratamente rivale, atrăgând zeci de concurenţi la liderii de piaţă Novo Nordisk şi Eli Lilly din Statele Unite.

David Kendall, director medical al Zealand Pharma, a declarat că studiul pentru petrelintide susţine convingerea companiei că medicamentul "este foarte bine tolerat şi poate juca un rol important ca alternativă la terapiile pe bază de incretine pentru gestionarea excesului de greutate şi a obezităţii."

Ar putea "oferi o pierdere în greutate comparabilă cu agoniştii receptorilor GLP-1, cu o experienţă mai bună pentru pacient", a adăugat Kendall.

Compania intenţionează acum să testeze petrelintida într-un studiu clinic de fază 2.

Analiştii Jefferies au declarat într-o notă de joi că rezultatele iniţiale indică faptul că medicamentul "bifează toate căsuţele".

Aceştia susţin "un posibil rol al amilinei ca alternativă mai tolerabilă la GLP-1", cu potenţialul de pierdere în greutate "cel puţin la egalitate".

Zealand Pharma testează separat potenţialul medicament pentru scădere în greutate survodutide, în parteneriat cu Boehringer Ingelheim din Germania.

Rezultatele pozitive ale studiului de fază 2 pentru acest medicament, în februarie, au crescut preţul acţiunilor Zeelandei la acea vreme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb