CNBC: Airbus a prezentat conceptul de dronă stealth la o expoziţie aerospaţială de la Berlin

A.F.
Companii / 7 iunie

CNBC: Airbus a prezentat conceptul de dronă stealth la o expoziţie aerospaţială de la Berlin

Airbus a dezvăluit săptămâna aceasta conceptul pentru o nouă dronă de luptă, numită Wingman, prezentând un model al acesteia la uriaşul salon aerian ILA din Berlin, relatează CNBC.

Drona ar fi "o escortă fără pilot pentru avioanele de luptă cu echipaj", a spus Airbus într-un comunicat, menţionând că este proiectată să funcţioneze într-un mod similar cu un partener.

În aviaţie, un partener (wingman) este un pilot într-o aeronavă secundară care îl susţine şi protejează pe pilotul principal.

Drona, care poate fi comandată de piloţii de avioane de luptă, poate fi desfăşurată în misiuni mai riscante, care ar putea reprezenta o ameninţare pentru aeronavele cu pilot.

"Sarcinile Wingman-ului pot varia de la recunoaştere până la blocarea ţintelor şi angajarea ţintelor la sol sau în aer, cu muniţii sau rachete ghidate de precizie", a spus Airbus.

Dronele şi avioanele fără pilot au devenit o caracteristică cheie a războiului modern. Ele oferă eficienţă şi o rază de acţiune mai mare, deoarece nu necesită capacitatea de a transporta echipaj şi nu au nevoie de caracteristici de siguranţă sau sisteme de sprijin similare.

Modelul expus la salonul aerian de la Berlin este descris ca o bază pentru proiectarea şi eventuala producţie a dronei. Acesta include caracteristici precum observabilitatea scăzută, senzori şi integrarea armamentului, a spus Airbus.

Airbus a mai spus că lucrează cu compania de inteligenţă artificială pentru apărare Helsing la dezvoltarea tehnologiilor AI pentru drona Wingman.

Antrenori de apărare aeriană VR, drone şi motoare de luptă

Salonul ILA Berlin Air Show este unul dintre cele mai mari din lume, reunind startupuri şi companii mari din industrie, pentru a prezenta cele mai recente evoluţii din industria aeriană şi spaţială civilă şi militară.

O serie de drone sunt expuse în acest an, inclusiv aşa-numitele drone "kamikaze", despre care se crede că au fost folosite în războiul Rusia-Ucraina.

Aceste drone transportă de obicei explozibili şi zăbovesc lângă o ţintă înainte de a o angaja.

Există, de asemenea, demonstraţii de echipamente de antrenament de luptă în realitate virtuală, care oferă personalului militar experienţa utilizării armelor şi sistemelor de apărare fără a utiliza efectiv rachete sau avioane.

Alte echipamente expuse includ noi motoare de luptă - concepute să ofere mai multă putere aeronavelor sau să funcţioneze mai puţin la cald pentru a evita detectarea - precum şi drone de recunoaştere şi o dronă de evacuare medicală, menite să ajungă şi să ajute eficient soldaţii răniţi. Unele dintre aceste produse sunt deja în uz, în timp ce alte modele sunt încă conceptuale sau în curs de dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb