CNBC: Arabia Saudită şi-a redus previziunile de creştere economică şi a majorat estimările referitoare la deficitul bugetar

A.F.
Internaţional / 2 octombrie

CNBC: Arabia Saudită şi-a redus previziunile de creştere economică şi a majorat estimările referitoare la deficitul bugetar

Arabia Saudită şi-a redus previziunile de creştere şi şi-a majorat estimările deficitului bugetar pentru anii fiscali 2024 până în 2026, anticipând o perioadă de cheltuieli mai mari şi venituri mai mici din petrol, transmite CNBC.

Produsul intern brut real este acum aşteptat să crească cu 0,8% în acest an, o scădere dramatică faţă de o estimare anterioară de 4,4%, potrivit celui mai recent raport prebugetar publicat luni de Ministerul Finanţelor.

Proiecţia de creştere a PIB-ului pentru 2025 a fost, de asemenea, redusă de la o estimare anterioară de 5,7% la 4,6%, în timp ce perspectivele pentru 2026 au fost reduse de la 5,1% la 3,5%.

Bugetul exerciţiului financiar 2025 evidenţiază angajamentul Regatului de a accelera reformele de reglementare şi structurale, precum şi dezvoltarea politicilor. De asemenea, se concentrează pe cheltuielile transformatoare pentru a promova creşterea economică durabilă, a îmbunătăţi dezvoltarea socială şi a îmbunătăţi calitatea vieţii", se arată în raportul prebugetar.

Cel mai recent raport a subliniat şi mai mult planurile guvernului saudit de a aloca fonduri suverane şi de dezvoltare "pentru investiţii de capital, dând în acelaşi timp putere atât sectorului privat, cât şi non-profit pentru a stimula creşterea şi prosperitatea".

Autorităţile saudite se aşteaptă, de asemenea, ca bugetul să rămână în deficit în următorii câţiva ani, deoarece regatul acordă prioritate cheltuielilor pentru a atinge obiectivele planului său Vision 2030 de modernizare şi diversificare a economiei saudite, puternic dependentă de petrol.

Ministerul de Finanţe a estimat un deficit bugetar mai mare, de aproximativ 2,9% din PIB, pentru 2024, comparativ cu o proiecţie anterioară de 1,9% pentru anul. Acesta a prezis deficite de 2,3% şi 2,9% în 2025, respectiv 2026, de asemenea, mai mari decât estimările anterioare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb