CNBC: Aurul devine greu de găsit, pe măsură ce companiile miniere au dificultăţi să îl extragă

A.F.
Internaţional / 11 iunie

CNBC: Aurul devine greu de găsit, pe măsură ce companiile miniere au dificultăţi să îl extragă

Industria minieră a aurului se luptă să susţină creşterea producţiei, deoarece depozitele de metal galben devin mai greu de găsit, potrivit Consiliului Mondial al Aurului, citat de CNBC.

"Am văzut o producţie minieră record în primul trimestru din 2024, cu o creştere de 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar imaginea de ansamblu este, cred, că producţia mină a atins, efectiv un platou, în jurul cele din 2016, 2018 şi nu am văzut nicio creştere de atunci", a spus John Reade, strateg şef de piaţă laWGC.

Potrivit datelor Asociaţiei Internaţionale pentru Comerţ, producţia minelor a crescut cu doar 0,5% în 2023, comparativ cu un an în urmă. În 2022, creşterea a fost de 1,35%, cu un an înainte a fost de 2,7%, în timp ce în 2020, producţia globală de aur a înregistrat prima scădere dintr-un deceniu, scăzând cu 1%.

"Cred că povestea copleşitoare este: după 10 ani de creştere rapidă, din jurul anului 2008, industria minieră se luptă să raporteze o creştere susţinută a producţiei", a spus Reade.

Noile zăcăminte de aur devin din ce în ce mai greu de găsit în întreaga lume, de-oarece multe zone posibile au fost deja explorate, a explicat el.

Exploatarea aurului pe scară largă necesită un capital intensiv şi necesită o explora-re şi o dezvoltare semnificativă, fiind nevoie în medie de 10 până la 20 de ani înainte ca o mină să fie gata pentru producţie, potrivit WGC.

Chiar şi în timpul procesului de explorare, probabilitatea ca o descoperire să pro-greseze în dezvoltarea unei mine este scăzută, doar aproximativ 10% din descoperir-ile de aur la nivel mondial conţin suficient metal pentru a justifica exploatarea minieră.

Până în prezent, au fost extrase aproximativ 187.000 de tone metrice de aur, majori-tatea provenind din China, Africa de Sud şi Australia.

Rezervele de aur care pot fi excavate sunt estimate la aproximativ 57.000 de tone, potrivit United States Geological Survey.

Pe lângă procesul de descoperire, permisele guvernamentale care devin din ce în ce mai greu de asigurat şi care necesită mai mult timp pentru a fi efectuate au făcut mineritul mai dificil, a adăugat Reade.

Obţinerea licenţelor şi a permiselor necesare înainte ca firmele miniere să poată în-cepe operaţiunile poate dura câţiva ani. În plus, multe proiecte miniere sunt planifi-cate pentru zone îndepărtate, care necesită infrastructură, cum ar fi drumuri, energie electrică şi apă, ceea ce duce la costuri suplimentare în construirea acestor mine şi în finanţarea operaţiunilor, a spus Reade.

"Devine din ce în ce mai greu să găseşti aur, să obţii permise, să-l finanţezi şi să-l operezi", a spus el.

Preţurile aurului iau o pauză după ce au atins niveluri record în ultimele luni, susţinute de cererea puternică, condusă de China. Aurul spot este tranzacţionat în prezent la 2.294,3 USD pe uncie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vine Ungaria pe piata aurului(cica au descoperit in muntii lor pitici rezerve mai mari ca la noi) ca de sare sunt satui..... HAHA .

    E hording...iar cand pretul creste pune presiune pe costuri productie..si deci nu se prea produce...si de aici efectul de rarire in piata... daca productia merge la cadenta normala in slatele costului ...atunci nu e problema....

    oricum momentan in Ro veniturile anemice incem sa isi revina iar din socul de cadere 2019-cov 19..2020.... 

    si deci veniturile sunt mai intarite in aur decat aurul intarit in venituri... plus ca si catoful din 2020 a sarit de la 08 la 4-5-6 lei in timp ce aurul de la 240 la 345 lei...deci clar cartoful s-a scumpit in pret aur... 

    in 90-92 veniturile cetatenilor se prabuseau in grame aurl al 1-3 grame salariu de muritor... cazand din perioada de glorie 60-70.... alta perioada de glorie 2007 venituri in 20-23 grame aur...cazute la 2-3-4-5 grame aur.... la muritori.... 

    s c c r e t 

    Il gasesc aia in Australia cu detectoarele de metale si nu-l gasesc marile companii...

    Un pic de push pe aur... 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb