CNBC: Bogătaşii din Marea Britanie vor să plece în masă, dacă se schimbă regimul fiscal

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 septembrie

Premierul Regatului Unit, Keir Starmer, a promis măsuri pentru îmbunătăţirea corectitudinii fiscale şi pentru susţinerea finanţelor publice, fiind aşteptate noi anunţuri în acest sens în declaraţia bugetară din 30 octombrie.

Premierul Regatului Unit, Keir Starmer, a promis măsuri pentru îmbunătăţirea corectitudinii fiscale şi pentru susţinerea finanţelor publice, fiind aşteptate noi anunţuri în acest sens în declaraţia bugetară din 30 octombrie.

English Version

Monaco, Italia, Elveţia sau Dubai sunt doar câteva destinaţii care încearcă să-i ademenească pe marii bogătaşi din Marea Britanie, unde se pregătesc modificări ale regimului fiscal, scrie CNBC.

Conform unui studiu realizat de Oxford Economics, aproape două treimi (63%) dintre marii investitori au spus că intenţionează să părăsească Marea Britanie în termen de doi ani sau "în scurt timp", dacă guvernul laburist va merge mai departe cu planurile sale de eliminare a concesiilor fiscale din perioada colonială, în vreme ce 67% au afirmat că dacă nu ar fi existat aceste concesii nu ar fi emigrat în Marea Britanie, mai scrie publicaţia americană.

Aşa-numitul "regim non-dom" din insulă reprezintă o regulă fiscală veche de 200 de ani, care permite persoanelor ce locuiesc în Regatul Unit dar care au domiciliul în altă parte să evite plata impozitului pe venit şi câştiguri de capital din străinătate timp de până la 15 ani. Anul trecut se estima că 74.000 de persoane se bucurau de acest statut, în creştere faţă de 68.900 în 2022.

Luna trecută, partidul laburist şi-a dezvăluit planurile de eliminare a regulii, ca parte a angajamentului expus în manifestul său electoral, întărind propunerile anterioare ale guvernului conservator de a elimina, în timp, acest regim fiscal. De asemenea, premierul Regatului Unit, Keir Starmer, a promis măsuri pentru îmbunătăţirea corectitudinii fiscale şi pentru susţinerea finanţelor publice, fiind aşteptate noi anunţuri în acest sens în declaraţia bugetară din 30 octombrie.

Investitorii străini din Marea Britanie susţin că schimbările regimului fiscal "vor pune în pericol veniturile pentru generaţii"

Ministrul de Finanţe, Rachel Reeves, a afirmat că anularea programului poate genera 2,6 miliarde de lire sterline (3,45 miliarde de dolari) pe parcursul exerciţiului următorului guvern. Totuşi, cercetarea Oxford Economics, care a fost realizată la începutul acestei luni în colaborare cu grupul de lobby Foreign Investors for Britain, estimează că modificările vor costa contribuabilii circa un miliard de lire sterline până în 2029/2030.

Pe de altă parte, Macleod-Miller, CEO al organizaţiei Investitorilor Străini pentru Marea Britanie, caracterizează demersul drept "un moment periculos", care "va pune în pericol veniturile pentru generaţii".

Conform propunerilor, conceptul de "domiciliu" va fi eliminat şi înlocuit cu un sistem bazat pe reşedinţă, în vreme ce numărul anilor în care banii câştigaţi în străinătate nu sunt impozitaţi în Marea Britanie va fi redus de la 15 la patru.

De asemenea, persoanele fizice vor trebui să plătească impozit pe moştenire după zece ani de rezidenţă în Regatul Unit, obligaţie care ar rămâne în picioare timp de zece ani după părăsirea ţării.

Macleod-Miller, care a lansat grupul de lobby al cărui scop este să răspundă acestor propuneri, spune că schimbările ar împiedica generarea de avere şi solicită un regim fiscal bazat pe niveluri, conform CNBC.

Elveţia, Monaco, Italia, Grecia, Malta, Dubai, Caraibe şi Bahamas, printre destinaţiile atractive pentru bogătaşii din Marea Britanie

În vreme ce Marea Britanie are în plan să înăsprească regimul fiscal, alte ţări le relaxează pentru a atrage investitorii bogaţi. Elveţia, Monaco, Italia, Grecia, Malta, Dubai, Caraibe şi Bahamas se numără printre destinaţiile care se dovedesc cele mai atractive pentru bogătaşi, potrivit experţilor din industrie consultaţi de CNBC.

"Investitorii bogaţi au o mulţime de opţiuni şi o mulţime de jurisdicţii se luptă să-i atragă", a declarat pentru CNBC Helena Moyas de Forton, director general şi la Christie's International Real Estate.

Conform expertului, a cărui echipă consiliază clienţii cu privire la posibilităţile de relocare internaţională, planurile laburiste sunt cele mai recente dintr-un şir de mişcări politice ce au zdruncinat în ultimii ani reputaţia Regatului Unit ca refugiu pentru bogătaşii lumii.

Potrivit unui raport din iunie al companiei de consultanţă Henley & Partners, aşteptările sunt ca un număr record de milionari să părăsească Marea Britanie în acest an, după alegerile generale din iulie, ceea ce adaugă unui flux de ieşiri post-Brexit. Estimările sunt ca Marea Britanie să aibă o pierdere netă de 9.500 de milionari în acest an, faţă de 4.200 anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7308
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9957
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.2774

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb