CNBC: China a lansat marţi primul său lot de sateliţi de internet, cu care vrea să cuncureze sateliţii Starlink ai SpaceX

A.F.
Internaţional / 7 august

CNBC: China a lansat marţi primul său lot de sateliţi de internet, cu care vrea să cuncureze sateliţii Starlink ai SpaceX

China a lansat marţi primul său lot de sateliţi pentru internet ,care vor face parte dintr-o constelaţie despre care speră că va rivaliza cu sateliţii Starlink ai SpaceX, transmite CNBC.

Cunoscută sub numele de "Thousand Sails", constelaţia este un set pe orbită joasă a Pământului format din peste 15.000 de sateliţi despre care China a spus că vor oferi o acoperire globală a internetului.

O rachetă purtătoare Long March 6A a decolat de la centrul de lansare Taiyuan din provincia Shanxi din nordul Chinei pentru a livra primii 18 sateliţi în spaţiu, potrivit Academiei Chineze de Ştiinţe, care a numit misiunea un succes total.

Până în 2025, China doreşte să implementeze 648 de sateliţi în prima fază a construcţiei constelaţiei, pentru a crea o reţea de internet cu acoperire globală, potrivit presei de stat CCTV.

Constelaţia Chinei este cunoscută ca un set de sateliţi pe orbita joasă a Pământului - sau LEO - care urmăresc să ofere acoperire pe internet.

Două nume de mare profil în spaţiu sunt Starlink, dezvoltat de SpaceX a lui Elon Musk şi OneWeb, care este deţinută de firma europeană Eutelsat

Lansarea unei constelaţii de sateliţi pentru internet subliniază marile ambiţii spaţiale ale Chinei şi încercarea Beijingului de a elimina dominaţia SUA în sector, pe măsură ce lupta tehnologică dintre cele două naţiuni se extinde.

În 2020, China a finalizat reţeaua BeiDou - un set de sateliţi care formează un sistem global de navigaţie pentru a rivaliza cu Sistemul de poziţionare globală (GPS) deţinut de guvernul SUA, care este utilizat pe scară largă în întreaga lume.

Sonda lunară China Chang'e-6 s-a întors marţi pe Pământ, aducând înapoi primele mostre din partea îndepărtată neexplorată a Lunii.

Beijingul a prezentat, de asemenea, planuri de a trimite prima sa misiune cu echipaj pe Marte în 2033.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb