CNBC: Declin de 28% al acţiunilor Intel, din cauza rezultatelor financiare dezamăgitoare publicate de companie, care va concedia 15% din angajaţi

R.S.
Companii / 2 august

CNBC: Declin de 28% al acţiunilor Intel, din cauza rezultatelor financiare dezamăgitoare publicate de companie, care va concedia 15% din angajaţi

Acţiunile producătorilor de semiconductori au scăzut la nivel global, vineri, după ce un set de rezultate financiare slabe publicate de compania americană de cipuri Intel au dus la prăbuşirea titlurilor acesteia cu 28%, transmite CNBC.

Intel a raportat o mare scădere a profitului în trimestrul încheiat în iunie şi a declarat că va concedia mai mult de 15% dintre angajaţii săi, ca parte a unui plan de reducere a costurilor cu 10 miliarde de dolari.

Acţiunile unor producători majori de cipuri din SUA au scăzut, de asemenea, vineri, Nvidia coborând cu aproximativ 4%, potrivit CNBC.

Presiunile asupra acţiunilor au fost amplificate de un articol publicat de The Information, că Nvidia este subiectul unei investigaţii antitrust a Departamentului de Justiţie al SUA.

DOJ analizează plângeri conform cărora gigantul producător de cipuri ar fi abuzat de dominaţia sa pe piaţa cipurilor de inteligenţă artificială, potrivit The Information.

Ca răspuns, un purtător de cuvânt al Nvidia a spus că compania "câştigă pe merit".

"Concurăm pe baza deceniilor de investiţii şi inovaţii, respectând cu scrupulozitate toate legile, făcând NVIDIA disponibilă în mod deschis în fiecare cloud şi pentru fiecare companie şi asigurându-ne că clienţii pot alege cea mai bună soluţie pentru ei", a spus purtătorul de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Nvidia este "fericită să furnizeze orice informaţii de care au nevoie autorităţile de reglementare".

CNBC a contactat, de asemenea, DOJ cu privire la articol.

În Asia, acţiunile Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. - cunoscută sub numele de TSMC - au închis în scădere cu 4,6% în Taiwan, iar titlurile Samsung au scăzut cu peste 4% la sfârşitul sesiunii de tranzacţionare din Coreea de Sud.

TSMC este cel mai mare producător de cipuri din lume, în timp ce Samsung este cea mai mare companie de semiconductori la nivel global, conform CNBC.

Acţiunile rivalulului Samsung, SK Hynix, care furnizează cipuri gigantului american Nvidia, au scăzut, de asemenea, cu peste 10%.

Vânzările au continuat şi în Europa. Acţiunile ASML, care vinde instrumente cheie necesare pentru a face cipuri de ultimă generaţie, au coborât cu peste 8% în Ţările de Jos.

ASMI, ale cărei acţiuni se tranzacţionează la rândul lor în Ţările de Jos, a pierdut 9%. Titlurile STMicroelectronics şi Infineon au scăzut la rândul lor.

Rezultatele Intel se adaugă la imaginea mixtă din sectorul semiconductorilor, unde companii precum AMD şi Nvidia continuă să prospere din boom-ul inteligenţei artificiale. Alţi jucători, cum ar fi Qualcomm şi Arm, nu culeg încă beneficiile tehnologiei în rezultatele lor financiare.

La presiunea asupra acţiunilor companiilor producătoare de cipuri se adaugă unui declin general al burselor în SUA şi mai apoi în Asia şi Europa. Acest lucru a afectat în special bursa americană Nasdaq, încărcată cu acţiuni ale companiilor de tehnologie, a mai consemnat CNBC.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. este uimitor cum stabpe perna de cash… cu profituri babane trecute… iar cand au 1-3 ani mai slabi… dau afara oameni… in loc sa ii tina pe poaturi si sa suporte diferenta din perna de cash… pentru ca ace cash daca il dau sa curga in piata pot tempera caderea economica…

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb