CNBC: GM concediază peste 1.000 de angajaţi salariaţi de la divizia de software şi servicii

A.F.
Internaţional / 20 august

CNBC: GM concediază peste 1.000 de angajaţi salariaţi de la divizia de software şi servicii

General Motors concediază peste 1.000 de angajaţi salariaţi la nivel global din divizia sa de software şi servicii, în urma unei revizuiri pentru a eficientiza operaţiunile unităţii, relatează CNBC.

Disponibilizările, inclusiv aproximativ 600 de locuri de muncă la campusul tehnologic al GM de lângă Detroit, au loc la mai puţin de şase luni după schimbările conducerii care supraveghea operaţiunile, inclusiv fostul director Apple, Mike Abbott, părăsind producătorul auto după mai puţin de un an, în martie, din motive de sănătate.

"Pe măsură ce construim viitorul GM, trebuie să simplificăm pentru viteză şi excelenţă, să facem alegeri îndrăzneţe şi să acordăm prioritate investiţiilor care vor avea cel mai mare impact. Ca urmare, reducem anumite echipe din cadrul organizaţiei Software şi Servicii. Suntem recunoscători celor care au ajutat la stabilirea unei fundaţii puternice care poziţionează GM să conducă în continuare", a spus un purtător de cuvânt al GM într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

GM a refuzat să dezvăluie numărul complet de disponibilizări, dar o sursă familiarizată cu chestiunea, care a refuzat să fie numită deoarece informaţiile sunt private, a confirmat că peste 1.000 de angajaţi salariaţi vor fi disponibilizaţi, inclusiv 600 în Warren, Michigan.

Angajaţii afectaţi au fost anunţaţi luni dimineaţă.

Disponibilizările reprezintă aproximativ 1,3% din forţa de muncă salariată globală a companiei, de 76.000 la sfârşitul anului trecut. Aceasta include aproximativ 53.000 de angajaţi salariaţi din SUA.

Reducerile au loc pe măsură ce producătorii de automobile încearcă să reducă costurile şi, în multe cazuri, numărul de angajaţi, pe fondul temerilor privind o scădere a industriei - şi pe măsură ce cheltuie miliarde de dolari pe pieţele emergente, cum ar fi vehiculele complet electrice şi aşa-numitele vehicule definite de software.

Software-ul, în special monetizarea acestuia, a reprezentat un accent major pentru producătorii de automobile, inclusiv GM, deoarece analizează oportunităţi de venituri recurente, cum ar fi abonamentele, pentru a creşte profiturile.

Divizia de software şi servicii acoperă o mare varietate de domenii pentru producătorul de automobile, inclusiv infotainment, marca sa OnStar şi domenii emergente, cum ar fi abonamentele şi alte caracteristici şi dezvoltare ale vehiculului.

Doi directori ai GM - Baris Cetinok şi Dave Richardson - i-au succedat lui Abbott, care a fost numit primul vicepreşedinte executiv al software-ului GM în mai 2023.

Ei au sediul la Centrul Tehnic GM Mountain View din California.

Cetinok, un director veteran de software, este vicepreşedinte senior pentru managementul produselor software şi serviciilor, managementul programelor şi design. El supraveghează echipele responsabile pentru proiectarea foii de parcurs software a GM şi procesul de dezvoltare, lansare şi îmbunătăţire a programelor software.

Richardson, vicepreşedinte senior al ingineriei software şi serviciilor GM, conduce ingineria software, inclusiv domenii precum platformele încorporate, produsele digitale, soluţiile comerciale şi sistemele avansate de asistenţă pentru şofer, cum ar fi Super Cruise de la GM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb