CNBC: Goldman Sachs avertizează cu privire la cât de repede s-a redresat încrederea pe piaţa financiară globală după scăderea accentuată a acţiunilor în august

A.F.
Internaţional / 29 august

CNBC: Goldman Sachs avertizează cu privire la cât de repede s-a redresat încrederea pe piaţa financiară globală după scăderea accentuată a acţiunilor în august

Revenirea rapidă a încrederii pieţei financiare globale în urma vânzărilor semnificative de active riscante ar trebui văzută ca un motiv de îngrijorare, potrivit şefului pentru cercetare în alocarea activelor la Goldman Sachs, Christian Mueller-Glissmann, citată de CNBC.

Christian Mueller-Glissmann a spus că investitorii ar putea considera că scăderea acţiunilor de la începutul lunii august este ceva asemănător cu "o lovitură de avertizare".

Pieţele bursiere au început luna sub o presiune intensă, deoarece îngrijorările legate de o posibilă recesiune din SUA şi de relansarea popularelor "tranzacţii" legate de yenul japonez au dus la scăderea acţiunilor de la niveluri record.

Indicele american S&P 500 a pierdut 3% pe 5 august, înregistrând cea mai mare scădere de o zi din 2022.

De atunci, însă, aşteptările privind reducerea iminentă a ratei dobânzii din partea Rezervei Federale şi îmbunătăţirea datelor economice din SUA au făcut ca acţiunile să crească.

S&P 500 a crescut cu 8% din 5 august, în timp ce Dow Jones Industrial Average a urcat cu peste 6%.

"Pentru asta, ai avut cam una sau două luni în care poziţionarea şi încrederea se aflau la capătul superior al intervalului. Oamenii au fost optimişti. Aţi avut surprize macro-negative din SUA cu aproximativ o lună şi jumătate înainte de aceasta şi aţi început să vedeţi că şi surprizele macro-europene şi din China devin negative", a spus Mueller-Glissmann.

El a spus că "ceea ce este îngrijorător acum este cât de repede a revenit piaţa la locul în care eram înainte... dar cu siguranţă asta arată că, din păcate, aproape că ne-am întors la aceeaşi problemă cu care ne-am aflat acum o lună."

Participanţii de pe piaţă aşteaptă în prezent publicarea unui raport cheie privind inflaţia din SUA pentru a obţine o imagine mai bună asupra sănătăţii celei mai mari economii din lume.

Datele privind preţurile pentru cheltuielile de consum personal din SUA, indicatorul preferat de inflaţie de către Rezerva Federală, sunt programate să fie publicate vineri.

Preşedintele Fed, Jerome Powell, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că "a sosit momentul ca politica monetară să se ajusteze", susţinând aşteptările pentru o reducere a ratei dobânzii la întâlnirea băncii centrale din 18 septembrie.

Powell a refuzat să ofere indicaţii exacte cu privire la momentul sau amploarea reducerii dobânzilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. inca asteptam crashul prevestit de bancherul vali hehe

    1. Asteapta-l mult si bine!

      A fost în 2022 și 2023 și 2024, în fiecare lună.

      :))))))) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb