CNBC: Google a depus o plângere antitrust la UE, acuzând Microsoft de înăbuşirea concurenţei în sectorul serviciilor cloud

A.F.
Companii / 26 septembrie

CNBC: Google a depus o plângere antitrust la UE, acuzând Microsoft de înăbuşirea concurenţei în sectorul serviciilor cloud

Google a depus miercuri o plângere antitrust la Comisia Europeană, acuzând Microsoft de folosire a contractelor de licenţiere neloiale pentru a înăbuşi concurenţa în industria de cloud computing de miliarde de dolari, transmite CNBC.

În centrul plângerii Google se află acuzaţia conform căreia Microsoft foloseşte termeni abuzivi de licenţă pentru "a bloca" clienţii şi pentru a-şi exercita controlul asupra pieţei cloud.

Google susţine că Microsoft, prin produsele sale dominante Windows Server şi Microsoft Office, poate face dificil pentru lista sa masivă de clienţi să folosească orice altceva decât oferta sa de infrastructură cloud Azure.

Gigantul internetului a spus în plângerea sa că restricţiile conţinute în condiţiile de licenţiere pentru cloud ale Microsoft fac mac mai dificil ca clienţii să-şi mute sarcinile de lucru de la tehnologia cloud Microsoft Azure către cloud-urile concurenţilor, în ciuda faptului că nu există bariere tehnice în acest sens.

Întreprinderile europene şi organizaţiile din sectorul public au fost forţate să plătească companiei penalităţi de licenţiere de până la 1 miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) pe an din cauza restricţiilor privind capacitatea clienţilor de a trece de la un furnizor de cloud la altul, a spus Google, citând un studiu din 2023 realizat de CISPE, un organism comercial pentru sectorul cloud computing.

Plângerea antitrust a Google vine după ce CISPE şi membrii săi au convenit în iulie asupra unui acord cu Microsoft, prin care firma va face modificări pentru a răspunde preocupărilor legate de concurenţă.

Referindu-se la acordul CISPE, Microsoft a declarat miercuri că se aşteaptă ca Comisia Europeană să respingă plângerea Google.

"Microsoft a soluţionat pe cale amiabilă preocupările similare ridicate de furnizorii de cloud europeni, chiar şi după ce Google a sperat că litigiile vor continua. Fiindcă nu a reuşit să convingă companiile europene, ne aşteptăm ca Google să nu convingă în mod similar Comisia Europeană", a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft pentru CNBC, prin e-mail.

Într-un rezumat al plângerii, Google, care ocupă locul trei la nivel global pe piaţa cloud computing, în urma liderilor de piaţă Amazon Serviciile web şi, respectiv, Microsoft Azure - a spus că Microsoft "dăunează securităţii cibernetice şi subminează inovaţia".

Potrivit Google, dacă o companie rulează suita Microsoft Office de instrumente de productivitate şi alte aplicaţii pe Google Cloud Platform sau pe alte cloud-uri concurente, ei sunt obligaţi efectiv să plătească "o taxă" sub formă de taxe de licenţă mari către Microsoft.

Google a spus că Microsoft a subminat concurenţa în cloud şi s-a referit la concluziile unui studiu al Autorităţii pentru Concurenţă şi Pieţe din Regatul Unit, care a stabilit că Microsoft a obţinut peste 60% până la 70% din toate noile afaceri britanice în 2021 şi 2022.

Google a sugerat, de asemenea, că practicile cloud ale Microsoft au făcut companiile mai predispuse la probleme de securitate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb