CNBC: Google va investi 1 miliard de dolari în Thailanda

A.F.
Companii / 1 octombrie

CNBC: Google va investi 1 miliard de dolari în Thailanda

Google a anunţat luni că investeşte 36 de miliarde de baht thailandezi, sau 1 miliard de dolari, în Thailanda, pentru crearea unui nou centru de date şi extinderea infrastructurii cloud a ţării, transmite CNBC.

Investiţia marchează o accelerare a expansiunii Google în Asia, punând inteligenţa artificială în centrul impulsului său internaţional într-un moment în care se confruntă cu o concurenţă intensă din partea unor companii precum Microsoft şi OpenAI.

Investiţia va determina compania să creeze primul său centru de date în Thailanda, a declarat luni Google, într-o postare pe blogul său din Thailanda.

Centrele de date sunt coloana vertebrală a economiei digitale moderne de astăzi, alimentând ascensiunea tehnologiei cloud computing care permite accesul la servicii de stocare, calcul şi analiză prin internet.

Google a anunţat că centrul său de date thailandez de debut va fi situat în Chonburi, o provincie de est a Thailandei.

Facilitatea "va ajuta la susţinerea cererii în creştere pentru inovaţii Google Cloud şi AI, precum şi servicii populare Google, cum ar fi Google Search, Google Maps şi Google Workspace" în Thailanda, a declarat Jackie Wang, liderul Google pentru Thailanda, în postarea pe blog.

Dincolo de dezvoltarea infrastructurii, investiţia de 1 miliard de dolari de la Google în Thailanda este "de asemenea despre deblocarea de noi oportunităţi pentru afaceri, educatori şi toţi thailandezii", a spus Wang în postarea de pe blog.

"Pe măsură ce AI transformă industriile, este mai important ca niciodată să educăm şi să perfecţionăm abilităţile thailandezilor pentru a utiliza această tehnologie", a adăugat ea.

Economia digitală a Thailandei este a doua ca mărime din Asia de Sud-Est şi este aşteptată să atingă 50 de miliarde de dolari până în 2025, au declarat Google, Temasek şi Bain & Company într-un raport din 2023 al e-Conomy SEA.

Google investeşte în regiune concentrându-se pe AI, deoarece se confruntă cu presiunea giganţilor săi tehnologici rivali atunci când vine vorba atât de AI, cât şi de cloud computing.

Gigantul internetului domină în prezent la nivel global când vine vorba de tehnologia motorului său de căutare. Însă compania a fost din ce în ce mai ameninţată de creşterea instrumentelor AI generative, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI.

Este o tehnologie la a cătrei dezvoltare Google a contribuit prin cercetările sale timpurii asupra aşa-numitelor modele transformatoare, care reprezintă baza multor dintre cele mai populare modele AI generative. Cu toate acestea, astăzi Google se află sub ameninţare din cauza utilizării de produse AI generative, cum ar fi ChatGPT şi Perplexity, un motor de căutare bazat pe inteligenţă artificială, pentru a găsi informaţii.

Săptămâna trecută, Google a depus un proces antitrust la Comisia Europeană, acuzând Microsoft că a abuzat de poziţia sa dominantă în industria cloud pentru a submina concurenţa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb