CNBC: Principalele acţiuni din Europa au închis în scădere cu 2,2%, pe un declin generalizat la nivel global

A.F.
Internaţional / 5 august

CNBC: Principalele acţiuni din Europa au închis în scădere cu 2,2%, pe un declin generalizat la nivel global

Bursele europene au scăzut puternic luni, la începutul noii săptămâni de tranzacţionare, pe fondul vânzărilor globale a acţiunilor, din cauza incertitudinilor economice, deşi au redus din pierderi spre sfârşitul sesiunii, transmite CNBC.

Indicele regional Stoxx 600 a închis în declin cu 2,2% mai jos, temperând scăderea de peste 3%, pe măsură ce sectorul tehnologic şi-a revenit pentru a termina cu o pierdere de 1%.

Toate sectoarele şi bursele majore au terminat totuşi în roşu, acţiunile companiilor de utilităţi şi de petrol şi gaze coborând ambele peste 3%.

Strategii au subliniat mai multe cauze ale pierderilor pe burse în Europa, Asia şi SUA, care a început săptămâna trecută, inclusiv temerile privind o recesiune din SUA şi ale unei reduceri rapide a dobânzilor Rezervei Federale, recenta creştere a dobânzilor Băncii Japoniei şi prăbuşirea yenului şi o reevaluare continuă a sectorului tehnologic.

VIX, o măsură a volatilităţii aşteptate a pieţei, a crescut cu mai mult de 100%, la 64,06, în timpul tranzacţiilor de luni, înainte de a se tempera la aproximativ 35, încă cel mai ridicat nivel din 2020.

Acţiunile din SUA au înregistrat pierderi abrupte în cursul dimineţii, Dow Jones Industrial Average pierzând aproape 1.000 de puncte, sau 2,5%, în timp ce Nasdaq Composite, dominat de acţiunile companiilor din sectorul tehnologic, a scăzut cu 2,6%.

Pieţele din Asia-Pacific au condus luni vânzările de active. Acţiunile japoneze au intrat pe o piaţă urs, indicele Nikkei 225 pierzând 12,4%, pentru a înregistra cea mai proastă zi din 1987.

Indicele mai larg Topix a scăzut cu 12,23%, în timp ce casele de tranzacţionare grele, precum Mitsubishi, Mitsui and Co., Sumitomo şi Marubeni, au scăzut cu peste 14%.

Între timp, yenul a urcat la cel mai ridicat nivel faţă de dolar din ianuarie, pe măsură ce titlurile de Trezorerie americane au crescut.

În ceea ce priveşte datele economice publicate luni, cererea de servicii din Marea Britanie a crescut în iulie la 52,5, de la 52,1 luna precedentă, potrivit indicilor managerilor de achiziţii.

Datele corespunzătoare pentru Italia şi Spania au indicat, de asemenea, o creştere susţinută în sector, dar într-un ritm mai lent decât lunile precedente.

Indicele german DAX a coborât cu 1,95%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 1,425, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 2,04%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 2,27%, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a scăzut cu 2,34%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb