CNBC: Shein dă în judecată Temu pentru încălcarea drepturilor de autor

A.F.
Companii / 22 august

CNBC: Shein dă în judecată Temu pentru încălcarea drepturilor de autor

Gigantul de fast-fashion Shein, legat de China, dă în judecată compania rivală Temu, acuzând că retailerul i-a furat designurile şi a construit un imperiu folosind contrafacerea, încălcarea proprietăţii intelectuale şi frauda, transmite CNBC.

Procesul, înregistrat luni la tribunalul federal din Washington, D.C., vine în timp ce Shein însăşi respinge acuzaţii similare din partea unei game largi de mărci şi artişti independenţi, inclusiv Levi Strauss şi H&M.

În plângerea sa, Shein susţine că Temu, deţinută de PDD Holdings , doar pretinde că este o piaţă online legitimă, deoarece îşi încurajează vânzătorii să fure modelele altor mărci şi apoi îi împiedică să elimine produse de pe platformă, chiar şi după ce au recunoscut încălcarea.

"Temu îi atrage pe consumatorii americani să descarce şi să folosească aplicaţia sa mobilă cu promisiuni de preţuri extrem de mici. Dar Temu nu profită din vânzarea acestor produse, care au preţuri atât de mici încât Temu trebuie să subvenţioneze fiecare vânzare, pierzând bani la fiecare tranzacţie", se spune în plângere.

"Numai încurajându-şi vânzătorii să încalce drepturile de proprietate intelectuală ale altora şi să vândă mărfuri contrafăcute sau sub standard, Temu poate spera să minimizeze pierderile masive pe care le subvenţionează", a adăugat plângerea.

Ca răspuns, un purtător de cuvânt al Temu a spus că "îndrăzneala Shein este de necrezut".

"SHEIN, îngropată sub propriul său munte de procese în materie de PI, are curajul să inventeze acuzaţii împotriva altora pentru purtarea necorespunzătoare pentru care sunt daţi în judecată în mod repetat", a spus purtătorul de cuvânt.

Cei doi comercianţii electronici au luat cu asalt industria de retail cu produsele lor la preţuri ultra-scăzute şi cu capacitatea lor de a răspunde tendinţelor mult mai rapid decât concurenţii lor consacraţi.

Pe parcurs, cei doi au adunat un munte de critici legate de practicile lor de muncă, de legăturile lor cu guvernul chinez şi de presupusa utilizare a designurilor altor mărci.

În timp ce cei doi retaileri concureaă pentru cota de piaţă, au ajuns în instanţă să se acuze reciproc de o serie de acuzaţii scandaloase.

Anul trecut, Temu a dat în judecată Shein din cauza preocupărilor legate de drepturile de autor şi a acuzaţiilor că foloseşte "intimidarea în stil mafiot a furnizorilor", pentru a-i intimida în acorduri de exclusivitate.

În plângerea Shein, compania a acuzat Temu de un comportament ilicit "dezlănţuit". A spus că cel puţin unul dintre angajaţii Temu a furat "secrete comerciale valoroase" care identificau cele mai bine vândute produse Shein, împreună cu informaţiile interne privind preţurile, pentru a o ajuta în eforturile sale de a concura.

"Înarmată cu aceste informaţii furate, Temu şi-a îndrumat apoi vânzătorii să copieze acele produse Shein şi alte cele mai bine vândute produse Shein şi să vândă versiuni imitative pe site-ul web şi aplicaţia mobilă Temu", se spune în plângere.

"Pentru a face publicitate versiunilor contrafăcute ale produselor Shein, Temu a reprodus imagini practic identice cu drepturi de autor ale produselor Shein şi le-a folosit sau i-a instruit pe vânzători să le folosească ca imagini promoţionale pe site-ul web şi aplicaţia mobilă Temu."

Compania ajunge până la a spune că Temu s-a prefăcut în mod fals că este Shein pe site-ul de socializare X, într-un efort de "a direcţiona greşit clienţii departe de platforma Shein către platforma Temu".

Reclamaţia include o captură de ecran a unui anunţ Google sponsorizat de Temu, care arată Shein în titlu, dar pe Temu ca adresă web.

"Pentru a înşela şi mai mult consumatorii, Temu i-a instruit pe cei care influenţează reţelele sociale plătite să pretindă în mod fals că produsele Temu, care sunt adesea contrafaceri ale produselor Shein, sunt mai ieftine şi de calitate superioară decât bunurile Shein autentice", se spune în plângere.

"Temu a făcut eforturi mari pentru a imita Shein, inclusiv prin braconajul resurselor, angajaţilor şi furnizorilor de la Shein."

Reclamaţia de 80 de pagini a Shein include mai mult de o duzină de exemple de haine şi modele pe care Temu le-ar fi copiat.

Shein a cerut instanţei să dea o decizie în favoarea sa şi să introducă un ordin care ar interzice lui Temu să folosească informaţiile confidenţiale ale Shein, printre alte cereri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb