CNBC: Vânzările de locuinţe deja existente din Statele Unite au crescut în iulie pentru prima dată în cinci luni

A.F.
Internaţional / 23 august

CNBC: Vânzările de locuinţe deja existente din Statele Unite au crescut în iulie pentru prima dată în cinci luni

Vânzările de locuinţe deja existente din Statele Unite au crescut cu 1,3% în iulie, comparativ cu iunie, până la o rată anualizată ajustată sezonier de 3,95 milioane de unităţi, aceasta fiind prima creştere din ultimele cinci luni, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţilor Imobiliari, transmite CNBC.

Vânzările au fost cu 2,5% mai mici comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările au înregistrat cele mai mari câştiguri în nord-est şi au fost constante în vestul mijlociu. Preţurile au crescut cel mai mult şi în nord-est.

"În ciuda creşterii modeste, vânzările de locuinţe sunt încă lente. Dar consumatorii văd cu siguranţă mai multe opţiuni, iar accesibilitatea se îmbunătăţeşte datorită ratelor mai mici ale dobânzilor", a declarat Lawrence Yun, economistul şef al NAR, într-un comunicat.

Aceste vânzări se bazează pe contracte care probabil au fost semnate în mai şi iunie, când dobânzile ipotecare erau cu mult peste 7% la popularul împrumut cu dobândă fixă pe 30 de ani.

Dobânzile au început să scadă în iulie şi se situează acum în jurul valorii de 6,5%.

Ofertele în numerar au reprezentat 27% din vânzările din iulie, în creştere faţă de 26% în anul precedent şi cu mult mai mari decât norma istorică.

Oferta de locuinţe de vânzare a continuat să crească în iulie. La sfârşitul lunii, pe piaţă erau 1,33 milioane de case, în creştere cu 0,8% faţă de iunie şi cu 19,8% mai mare decât în iulie 2023.

Creşterea ofertei nu a ajutat, însă, la temperarea preţurilor locuinţelor. Preţul mediu al unei case existente vândute în iulie a fost de 442.600 USD, o creştere de 4,2% de la an la an.

Cumpărătorii pentru prima dată au reprezentat 29% din vânzări în iulie, procent neschimbat faţă de iunie, dar în scădere de la 30% în iulie 2023.

Din punct de vedere istoric, aceşti cumpărători reprezintă aproape 40% din vânzările de case, dar accesibilitatea a fost puternic afectată în ultimii doi ani, din cauza creşterii rapide a preţurilor la locuinţe şi a dobânzilor ipotecare mai mari.

Cu tarifele acum uşor mai mici, cererea începe să crească. Un raport separat al Redfin, o agenţie de brokeraj imobiliar, a constatat că cererile de tururi şi alte servicii de cumpărare de la agenţii Redfin au crescut cu 4% în ultima săptămână, până la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb