Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) îşi încetează activitatea, la un an şi jumătate de la înfiinţare, activităţile acestuia fiind preluate de către Ministerul Sănătăţii (MS), anunţă secretarul de stat din MS Andrei Baciu, miercuri, informează news.ro.
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), înfiinţat ca structură care a organizat, coordonat şi comunicat date privind vaccinarea împotriva bolii cauzate de virusul SARS-CoV-2, se închide, după 18 luni de funcţionare.
Anunţul a fost făcut miercuri pe reţelele sociale, de către secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. Acesta a precizat că atribuţiile CNCAV vor fi preluate de către ministerul de resort.
Baciu a mulţumit celor implicaţi în funcţionarea Comitetului.
"O echipă compusă din 67 de oameni, excepţionali din punct de vedere profesional şi uman, responsabili şi motivaţi, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranţă, simplu şi rapid. Le mulţumesc şi le sunt profund recunoscător, atât colegilor mei din CNCAV, dar şi celor 40.000 de persoane implicate în mod direct în campania de vaccinare din România, printre care medici şi cadre medicale, angajaţi ai Ministerul Afacerilor Interne, Romania şi Ministerul Apărării Naţionale, Romania - www.mapn.ro), mii de voluntari. Efortul şi dedicarea acestor oameni minunaţi au fost remarcabile şi pot fi măsurate în multe feluri. Dar cu adevărat valoroasă a fost dorinţa fiecăruia de a-şi face treaba cât mai bine. Mulţumită colegilor noştri, de la recepţie şi până la actul medical, activitatea de vaccinare din România s-a desfăşurat într-un mediu primitor, eficient şi sigur", a transmis Andrei Baciu.
Acesta a mulţumit "şi celor care au avut înţelegere atunci când lucrurile nu au funcţionat cum trebuie", apreciind criticile constructive care i-au ajutat pe cei din CNCAV să îşi îmbunătăţească activitatea.
Baciu a transmis, de asemenea, mulţumiri reprezentanţilor unor instituţii ale statului, organizaţii non-guvernamentale, mediului privat, cultelor religioase, societăţii civile, influencerilor, presei sau "simplilor cetăţeni", precizând că "România a demonstrat că e capabilă să creeze sisteme publice funcţionale, online şi offline" atunci când se lucrează în echipă.
"Am redus barierele birocratice şi am îmbunătăţit experienţa cetăţeanului în interacţiunea cu reprezentatul statului. De la activitatea de programare online şi offline şi până la actul medical, procesul de vaccinare s-a desfăşurat eficient, sigur şi modern. (...) Acum, mă uit cu mare încredere şi determinare la ce putem construi în continuare aici, în România", adaugă oficialul din Ministerul Sănătăţii în postarea de pe reţelele de socializare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.06.2022, 12:57)
o mana spala pe alta si disparuti sunt banii.
se m n co m cre t
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.06.2022, 14:36)
Și-a întrerupt activitatea de vreo 2-3 săptămâni. Numai gunoi a furnizat. Din septembrie nu o luați de la început?