CNH şi-a planificat investiţii circa 36 milioane lei, în acest an, cu 26% mai mult decât în 2008

N.I.
Materii Prime #Energie / 15 martie 2009

Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani şi-a programat pentru acest an investiţii de circa 36 milioane lei, cu 26% mai mult faţă de investiţiile realizate anul trecut.

Investiţiile vor fi asigurate din surse proprii şi vizează achiziţia de utilaje, protecţia mediului, tehnologia minieră, precum şi cercetarea. Astfel, compania anunţă continuarea proiectelor de investiţii începute anul trecut, dar şi execuţia de noi proiecte.

"Principalele obiective propuse, la investiţiile de suprafaţă, sunt: lucrări de protecţia mediului în valoare de 9,5 milioane lei (pentru execuţia a patru staţii de epurare de ape menajere şi ape de mină, a cinci centrale termice şi reabilitarea reţelelor de canalizare), lucrări pentru creşterea gradului de recuperare globală aferent producţiei vândute (de patru milioane lei, pentru modernizarea a patru instalaţii de sortare claubare), precum şi raţionalizarea consumului de energie electrică, în valoare de 0,55 milioane lei (prin implementarea unui sistem de gestiune a energiei electrice)", potrivit datelor companiei.

În privinţa utilajelor, CNH şi-a propus să cumpere utilaje necesare creşterii gradului de securitate şi sănătate în munca din subteran (în valoare de aproximativ 4,8 milioane lei), precum şi pentru retehnologizarea fluxurilor de transport cărbune, în valoare de circa 11,6 milioane lei.

De asemenea, CNH a alocat în acest an 0,5 milioane lei pentru cercetare.

"Propunerile din programul de investiţii pe 2009 se vor realiza după apariţia şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2009", mai spun reprezentanţii companiei.

Investiţiile din 2008 s-au ridicat în total la 28.553.155 milioane lei.

CNH se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

Compania a acumulat datorii de o sută de milioane euro în perioada 1993-1996 şi de atunci la aceste datorii s-au acumulat penalităţi.

Compania Naţională a Huilei are următoarele sucursale: Exploatarea Minieră Lonea, EM Petrila, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Paroşeni, EM Lupeni, EM Uricani, Exploatarea de Preparare a Cărbunelui Valea Jiului-Vulcan şi Staţia Centrală de Salvare Minieră Petroşani.

CNH are ca obiect de activitate explorarea, dezvoltarea, exploatarea, prepararea şi prelucrarea cărbunilor şi gazelor însoţitoare, argilelor, slamului, balastului şi nisipurilor în perimetrele în care s-a obţinut licenţa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb