CNR solicită Consiliului Concurenţei verificarea modului de aplicare "malus-bonus" de către asiguratori

F.A.
Bănci-Asigurări / 26 noiembrie 2012

Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) solicită Consiliului Concurenţei verificări la nivelul modului în care CSA îşi exercită prerogativele în domeniul asigurărilor, având în vedere noile informaţii ce vizează dublarea tarifelor pentru RCA, arată un comunicat remis redacţiei.

Creşterea tarifelor RCA nu poate corecta modul în care asiguratorii îşi tratează clienţii justificând doar proiectul prin care asigurările CASCO vor fi incluse în RCA.

CNR consideră foarte suspect modul în care se aplică sistemul "malus-bonus" de către toate societăţile de asigurări şi că CSA este direct răspunzătoare pentru toate neregulile din piaţa asigurărilor dovedind o totală ineficienţă în reprezentarea intereselor asiguraţilor.

"În mod surprinzător, la achiziţia unei maşini aplicarea legală a malus-ului/bonusului se face prin păcălirea asiguratului. Astfel chiar dacă un asigurat are un istoric curat din punct de vedere al evenimentelor rutiere, nu primeşte reducerea aferentă bonusului indiferent căreia dintre societăţile de asigurări se adresează, argumentul stupefiant fiind legat de evenimentele în care a fost implicată maşina (în cazul maşinilor second hand) şi nici de cum de conducătorul auto al acesteia. În aceste condiţii un proprietar de autovehicul rutier ce nu a provocat şi nu a fost implicat în evenimente rutiere ajunge să nu primească reducerea îndreptăţită la încheierea unei poliţe de asigurare în cazul unei înmatriculări noi, ceea ce contravine legislaţiei în vigoare", se precizează în comunicatul CNR.

Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) este cea mai nouă structura patronală din domeniul transporturilor rutiere de mărfuri şi de persoane şi are în componenţă peste 36 de structuri asociative din Federaţia Operatorilor Români de Transport respectiv Federaţia Transportatorilor Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb