CNS Cartel ALFA cere Parlamentului demiterea Guvernului Boc

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 11 septembrie 2009

Sindicaliştii CNS Cartel ALFA au solicitat, ieri, Parlamentului să adopte o moţiune de cenzură prin intermediul căreia să demită Guvernul Boc.

Potrivit liderului sindical, Bogdan Hossu, Executivul se face vinovat de faptul că îşi va asuma răspunderea pe o formă modificată a legii salarizării unice, alta decât cea stabilită cu partenerii sociali.

Bogdan Hossu a explicat: "Dacă până ieri, în urma negocierilor cu Guvernul pe marginea Legii salarizării unitare era stabilită o valoare a coeficientului 1 din grila de salarizare egală cu salariul minim pe economie (acesta urmând să crească după calendarul: 705 lei în 2010, 765 lei în 2011, 845 lei în 2012, 935 lei în 2013, 1.015 lei in 2014 şi 1.100 în 2015) astăzi Executivul anunţă că acest coeficient 1 nu reprezintă de fapt salariul minim pe economie, ci doar salariul minim din sectorul bugetar. În plus, conform deciziei Guvernului, salariul minim din sectorul bugetar va fi doar indexat cu inflaţia, aceasta însemnând că perioada de tranziţie către proiectul realizat nu va fi până în 2015, ci până în 2020".

Conform sindicalistului, garantarea actualelor salarii în plată şi micşorarea masei salariale în structura bugetului ar presupune îngheţarea şi a salariilor mici pentru următorii 10 ani de zile.

"Prin schimbarea textului Legii salarizării unitare cu eterna invocare a "cerinţelor FMI", Guvernul demonstrează că nu doreşte să promoveze o politică salarială corectă, care să genereze coeziunea socială, ci urmăreşte interesele unor grupuri care vor doar să păstreze evaziunea fiscală", conchide liderul CNS Cartel ALFA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu poate deveni automat grila de salarizare pentru Economie ... la care partecipa si alte categorii care produc in Industrie, IMM, Comert, etc. fiecare cu reprezentantii sai, omologii Guvernului in cazul de fata. Astia unde sunt, au partecipat la negocieri?

    Evaziunea fiscala asta e o mare problema pentru toti insa nu mi se pare ca s-ar putea "negocia" in acest sediu.

    Ceea ce nu inteleg e de ce s-au prezentat, in ajun de alegeri, la PDS cu reclamele lor. Nu va schimbati nici morti ... cu atat mai rau pentru voi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb