CNSAS "spală" politicieni

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 18 septembrie 2006

Vicepreşedintele Partidului Iniţiativa Naţională (PIN) Lavinia Şandru a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare poartă "negocieri subterane" pentru "spălarea la pachet" a politicienilor cu dosare de colaborare cu fosta securitate aflate la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). "Deciziile le iau politicienii. CNSAS a fost creat pentru politicieni", a susţinut Lavinia Şandru.

Lavinia Şandru a explicat că "pachetul" este constituit din politicieni aparţinând fiecărui partid politic parlamentar, existând în acest sens negocieri între reprezentanţii lor. Astfel, a susţinut Lavinia Şandru, din primul pachet - "cinci pentru infern" - care a revenit CNSAS pentru "spălat" fac parte senatorii Gyorgy Frunda (UDMR) şi Şerban Mihăilescu (PSD), deputaţii Marcu Tudor (PRM), Cristian Rădulescu (PD) şi Mona Muscă (exclusă din PNL). Potrivit Laviniei Şandru, dintre cei cinci, în şedinţa de joi, 14 septembrie, a Colegiului CNSAS au fost "albiţi" Gyorgy Frunda şi Cristian Rădulescu, "ambii cu dosar de reţea şi angajament semnat cu Securitatea".

Vicepreşedintele PIN a afirmat că Mircea Dinescu şi Constantin Ticu Dumitrescu, cei doi membri ai Colegiului CNSAS care s-au abţinut la votul acordat pentru senatorul UDMR şi deputatul PD nu sunt implicaţi în aceste "jocuri politice". Lavinia Şandru a apreciat, citată de Rompres, că, în pofida divergenţelor de opinie între PRM şi UDMR, în CNSAS reprezentanţii celor două partide formează "asocierea cea mai dură", pentru că "este vorba de propria lor piele".

Referitor la Mona Muscă, vicepreşedintele PIN a avansat ideea potrivit căreia cele două note informative cu conţinut pozitiv semnate de aceasta ar fi avut drept scop racolarea a două colege pentru a deveni informatori.

Despre Şerban Mihăilescu, Lavinia Şandru a susţinut că ar fi fost agent de acoperire al fostei securităţi, cu grad de maior, fiind şi şeful de cabinet al ultimului premier comunist Constantin Dăscălescu.

Din informaţiile pe care vicepreşedintele PIN susţine că le deţine, deputatul PRM Marcu Tudor ar fi semnat angajament cu fosta securitate. Lavinia Şandru a susţinut că este un caz unic, "dezonorant" pentru Armata română, în care un fost colaborator al securităţii a fost avansat de la gradul de colonel (r) la cel de general (r). "CNSAS încearcă să scoată o clasă politică plină de patrioţi, concomitent cu incriminarea tot mai mare a societăţii civile", a afirmat vicepreşedintele PIN, care a înnoit apelul lansat în urmă cu o săptămână ca CSAT să pună la dispoziţia CNSAS întreaga arhivă de microfilme a fostei securităţi.

Lavinia Şandru a adresat un apel preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca acesta să convingă opinia publică de dorinţa sa de deconspirare a colaboratorilor fostei securităţi. "Dacă nu se va interveni, se va ajunge, pachet după pachet, la < spălarea > tuturor oamenilor politici", a afirmat Lavinia Şandru, pledând pentru deconspirarea politicienilor şi "lăsarea în pace" a sportivilor, ziariştilor, oamenilor de cultură şi ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb