CNSLR-FRĂŢIA:  "Continuăm strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale"

A.C.
Politică / 16 noiembrie 2017

Protest CNSLR-Frăţia (Sursa foto: captură Youtube)

Protest CNSLR-Frăţia (Sursa foto: captură Youtube)

CNSLR Frăţia continuă acţiunea de strângere de semnături în vederea declanşării grevei generale până la organizarea următorului Consiliu Naţional Extraordinar al Confederaţiei, care va analiza parteneriatul cu Guvernul şi eventualele efecte negative ale transferului de contribuţii, potrivit unui comunicat de presă al Confederaţiei remis Redacţiei.

În comunicat se precizează: "În data de 15 noiembrie 2017, Consiliul Naţional Extraordinar CNSLR-Frăţia a hotărât următoarele: elaborarea unui acord de parteneriat cu Guvernul României pentru a monitoriza împreună cazurile, locurile, companiile unde scad veniturile salariaţilor în urma transferului de contribuţii, modificarea pachetului de legi cu caracter social în interesul membrilor de sindicat, continuarea acţiunii de strângere de semnături pentru declanşarea grevei generale până la organizarea următorului Consiliu Naţional Extraordinar al Confederaţiei, care va analiza parteneriatul cu Guvernul şi eventualele efecte negative ale transferului de contribuţii".

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care prevede, printre altele trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, a fost publicată în Monitorul oficial la finele săptămânii trecute.

De la 1 ianuarie 2018, nivelul contribuţiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă, din totalul de 22,75% contribuţii datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuţii reţinute de angajator în numele salariatului, iar contribuţiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanţe salariale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb