CNVM a autorizat piaţa spot de la Sibiu

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 decembrie 2009

Teodor Ancuţa: "Primirea tuturor autorizaţiilor necesare din partea CNVM si a BNR pentru piaţa spot, pentru sistemului alternativ de tranzacţionare şi pentru Depozitarul Sibex reprezintă încununarea efortului pe care l-am depus în ultimul an pentru reuşita acestor proiecte".

Teodor Ancuţa: "Primirea tuturor autorizaţiilor necesare din partea CNVM si a BNR pentru piaţa spot, pentru sistemului alternativ de tranzacţionare şi pentru Depozitarul Sibex reprezintă încununarea efortului pe care l-am depus în ultimul an pentru reuşita acestor proiecte".

Teodor Ancuţa: Sperăm să devenim cea mai mare bursă autohtonă

Bursa din Sibiu va lansa oficial piaţa spot în data de 22 ianuarie 2010, după ce a primit, luni, autorizarea pieţei reglementate la vedere administrată din partea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), pe lângă restul avizelor necesare.

"Primirea tuturor autorizaţiilor necesare din partea CNVM si a BNR pentru piaţa spot, pentru sistemului alternativ de tranzacţionare şi pentru Depozitarul Sibex reprezintă încununarea efortului pe care l-am depus în ultimul an pentru reuşita acestor proiecte", a declarat Teodor Ancuţa, Preşedinte-Director General al Bursei din Sibiu, adăugând: "Este un uriaş pas înainte pentru piaţa autohtonă de capital prin noile oportunităţi pe care le vom oferi pe de-o parte companiilor, iar pe de alta intermediarilor şi investitorilor, ţinând cont de proiectele de colaborare cu Bursa din Varşovia pentru listările duble. Bursa din Sibiu va intra astfel într-o nouă etapă a existenţei sale, ţintind, pe lângă statutul de lider autoritar pe care îl deţine sub aspectul tranzacţiilor cu derivate, şi statutul de lider sub aspectul tranzacţiilor spot, devenind una din bursele performante la nivel european. Cine ar fi crezut că Bursa de la Sibiu va ajunge să colaboreze cu Bursa din Polonia, a doua din lume, anul acesta, după numărul de IPO-uri (Oferte Publice Iniţiale)? Intenţionăm ca din 2011 să avem o lichiditate mai mare decât Bursa de Valori Bucureşti".

CNVM a mai aprobat şi Regulamentul nr. 6 privind organizarea, funcţionarea şi tranzacţionarea în cadrul pieţei reglementate la vedere administrată de societate. În acelaşi timp C.N.V.M. a mai transmis Bursei din Sibiu Atestatul cu nr. 223/14.12.2009 privind confirmarea calităţii de operator de sistem a BMFM şi înscrierea Bursei în Registrul C.N.V.M. secţiunea 12, Operatori de sistem. De asemenea, Bursa sibiană a mai primit şi Decizia C.N.V.M. cu numărul 1729/14.12.2009 privind aprobarea constituirii şi administrării de către S.C Bursa Monetar-Financiară şi de Mărfuri S.A, în calitate de operator de sistem, a sistemului alternativ de tranzacţionare, în acest sens fiind aprobat şi Regulamentul nr. 7 privind organizarea, funcţionarea şi tranzacţionarea în cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare administrat de societate.

Aceste decizii vin la doar câteva zile după ce, în şedinţa din data de 10.12.2009 a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României, a fost aprobată acordarea autorizaţiei de funcţionare a S.C. Depozitarul Sibex S.A.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Astept acest lucru de mult timp. Le doresc mult succes si cit mai multe societati listate .

    Bravo ! Astept cu mult interes inaugurarea pietei spot din Sibiu. Poate asa se va trezi la realitate si d-ul Farmache.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb