CNVM: AGA la "Argus" poate fi convocată de Dan Voiculescu şi Constantin Radu

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 octombrie 2011

CNVM: AGA la "Argus" poate fi convocată de Dan Voiculescu şi Constantin Radu

Adunarea generală a acţionarilor de la Argus poate fi convocată de către Consiliul de Administraţie înregistrat la Oficiul Registrului Comerţului (ORC), res­pectiv de cei doi administratori rămaşi în funcţie, Dan Voiculescu şi Constantin Radu, se arată într-o decizie a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

CNVM a intervenit după ce pe site-ul BVB au apărut două convocatoare ale Adunării Generale a Acţionarilor Argus pentru data de 10 noiembrie, unul semnat de cei doi administratori menţionaţi şi altul de Consiliul de Administraţie susţinut de omul de afaceri Cătălin Chelu.

"În vederea informării cores­punzătoare a investitorilor cu privire la situaţia existentă în cadrul Argus şi a verificării îndeplinirii condiţiilor pentru introducerea la tranzacţionare a acţiunilor emise de societate, Consiliul de Adminis­traţie al societăţii înregistrat la ORC la data prezentei are obligaţia să întocmească şi să publice, în regim de urgenţă, un raport curent cu privire la administrarea şi conducerea societăţii", se arată în ordonanţa emisă joi de CNVM.

Acţionarii producătorului de ulei alimentar Argus au fost convocaţi pe 10 noiembrie prin două anunţuri, cu aceleaşi puncte pe ordinea de zi. Ambele convocatoare au pe ordinea de zi revocarea membrilor CA şi alegerea unuia nou, precum şi mandatarea CA pentru investitii pe piaţa de capital.

CNVM a obligat Consiliul de Administraţie al Argus să convoace o nouă AGA, considerând că la adunarea din 16 septembrie au fost încălcate prevederile legale prin blocarea accesului unor acţionari la şedinţă.

La AGA din 16 septembrie, mai mulţi acţionari, printre care SIF Oltenia şi fondul de investiţii Business Capital for Romania-Opportunity, controlat de BCR, nu au participat la şedinţă pentru că reprezentanţii acestora nu au avut acces în incinta fabricii. În aceeaşi situaţie au fost şi Dan Voiculescu şi Radu Constantin, singurii membri ai CA rămaşi după demisia a trei membri cu două săptămâni înainte de AGA.

Blocarea accesului a fost constatată şi menţionată în procese verbale în ambele zile, inclusiv de echipaje de poliţie chemate de acţionarii respectivi.

Pe site-ul Argus a fost publicat însă un raport curent în care se precizează că AGA s-a întrunit pe 16 septembrie, în prezenţa unor acţionari care deţineau cumulat 43,4% din titluri. Participaţia este similară cu cea pe care o deţine indirect omul de afaceri Cătălin Chelu.

Consiliul de Administraţie ales în septembrie este format din preşedintele Edy Gabriel Minjineanu şi administratorii Gheorghe Chirilă, Mihaela-Mirela Badoiu, Mihai Brânză şi Marian Dorel Onea.

În trecut, toţi cei cinci au fost bănuiţi că acţionează concertat cu Cătălin Chelu, fiind de regulă acţionari sau membri în conducerea unor firme pe care le controla omul de afaceri.

CNVM a stabilit înainte de AGA că Chelu deţine indirect 43,4% din titlurile Argus şi i-a limitat dreptul la vot la 33%, pentru că nu a derulat încă o ofertă de preluare.

Cătălin Chelu şi SIF Oltenia, principalii acţionari ai producătorului de ulei Argus Constanţa, îşi dispută controlul firmei din luna iulie, când omul de afaceri a intrat în acţionariatul companiei. SIF Oltenia are 31,93% din titlurile Argus. Acţiunile Argus sunt suspendate din 16 sep­tembrie, iar la acea dată titlurile au închis la un preţ de 4,01 lei, în creştere cu 2,56%. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 143,47 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb