CNVM a decis să menţină suspendarea de la tranzacţionare la Bursă a acţiunilor "Eforie" din Eforie Nord după încheierea fuziunii, pînă la finalizarea investigaţiei pe care Comisia a demarat-o săptămîna trecută. Paul Miclăuş, comisar CNVM, ne-a declarat că va fi verificată situaţia patrimonială a societăţii "Eforie", întrucît în ultimii ani au avut loc mai multe adunări generale ale acţionarilor care au decis vînzarea unor active.
Acţiunile societăţii "Eforie" au fost suspendate de la tranzacţionare începînd din luna noiembrie a anului trecut, pentru realizarea fuziunii prin absorbţie cu alte patru societăţi: "Venus" SA, "Saturn" SA, "Mioriţa Estival 2002" SA şi "Carmen Silva" SA. Săptămîna trecută, procesul de unificare a societăţilor s-a încheiat, ceea ce ar fi trebuit să determine reluarea tranzacţionării acţiunilor.
În ultimii doi ani, după cum ne-a declarat directorul general al societăţii, Narcisa Moşoiu, "Eforie" a vîndut 15 hoteluri, restaurante şi vile, valoarea totală încasată fiind de 3,278 milioane de dolari, exclusiv TVA. Doamna Moşoiu spune că activele vîndute erau situate în zone ale staţiunii mai puţin atractive, destul de departe de mare. "Sumele obţinute sînt folosite pentru consolidarea activelor situate în zona zero a staţiunii", a precizat, în continuare, directorul general al societăţii.
Înainte de fuziune, societatea "Eforie" deţinea în patrimoniu 63 de unităţi de cazare şi alimentaţie publică, iar după finalizarea procesului s-au mai adăugat încă 85 de astfel de unităţi, ajungînd la un total de 148. Noul capital social al "Eforie" este în prezent de 192,34 miliarde de lei.