CNVM interzice şefilor de la casele de brokeraj să ocupe şi funcţii de control

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 mai 2009

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dispus, luni, o măsură prin care interzice membrilor în consiliile de administraţie ale caselor de brokeraj să activeze în acelaşi timp ca şefi sau reprezentanţi ai compartimentului de control intern în societăţile respective, a anunţat marţi CNVM.

Măsura luată de arbitrul pieţei de capital are ca scop separarea funcţiilor privind decizia, execuţia şi supravegherea activităţii caselor de brokeraj, precum şi separarea funcţiilor principale.

Astfel, CNVM încearcă să împiedice îndeplinirea de către aceeaşi persoană a unor atribuţii care pot avea ca rezultat erori greu de detectat sau activităţi ce pot degenera în abuzuri, care să expună la risc societatea sau clienţii acesteia.

"Societăţile de servicii de investiţii financiare în cadrul cărora se regăsesc persoane care se află în situaţia menţionată au obligaţia ca, în termen de maximum şase luni de la data prezentei, să-şi adapteze structura organizatorică în vederea eliminării situaţiei de incompatibilitate prevăzută", se precizează în măsura adoptată de CNVM.

Compartimentele de control intern departamente specializate, prezente în mod obligatoriu la toate casele de brokeraj şi se ocupă cu verificarea activităţii societăţilor în cauză, pentru a se asigura că activitatea de tranzacţionare şi serviciile prestate se realizează conform prevederilor legii pieţei de capital.

Măsura CNVM vine în contextul în care autoritatea pieţei de capital a descoperit nereguli la câteva case de brokeraj, pe care le-a suspendat temporar şi cărora le-a aplicat amenzi şi sancţiuni drastice, printre care Broker Cluj şi Mobinvest.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb