CNVM nu se implică în conflictul SIF2 cu fostul preşedinte

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 septembrie 2011

Alexandru Matei, fostul preşedinte al SIF "Moldova" (SIF2), în prezent administrator în cadrul aceleiaşi societăţi, a solicitat o audienţă la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) ca să îşi prezinte punctul de vedere asupra concluziilor unui raport de audit al SIF ce scotea în evidenţă anumite nereguli în tranzacţii încheiate cu activele societăţii, sub conducerea sa.

Solicitarea lui Alexandru Matei vine în condiţiile în care acţionarii societăţii au fost chemaţi pe 23 septembrie ca să decidă dacă va mai rămâne în conducerea SIF2, având în vedere informaţiile cuprinse de raportul de audit.

Domnul Matei a fost primit, ieri, de Gabriela Anghelache, preşedintele CNVM.

Doamna preşedinte ne-a declarat: "Domnul Alexandru Matei a vrut să îşi exprime punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care i s-au adus public, atât în presă, cât şi în prezentarea pe care SIF Moldova a ataşat-o punctului de pe Ordinea de zi a AGA privind oportunitatea menţinerii sale în funcţia de administrator".

Un întreg scandal a izbucnit la "vârful" conducerii SIF2, după ce, în urmă cu două săptămâni, conducerea societăţii a decis să dezvăluie concluziile unui control intern care a arătat că vânzarea unui spaţiu comercial aparţinând unei societăţi a SIF2, către Alexandru Matei, a avut loc în condiţiile în care nu au fost identificate oferte concurente la data respectivă, deşi acţionarii stabiliseră în AGA această condiţie. Controlul a atras atenţia şi asupra unui conflict de interese de care ar fi fost vinovat fostul preşedinte, în cazul vânzării, la finele lui 2004, a unui spaţiu comercial deţinut de Gastrocom Iaşi (unde SIF2 este acţionar majoritar) către "LEES COM" SRL Iaşi. Matei Codrin, fiul lui Alexandru Matei, apărea, la data tranzacţiei, drept asociatul unic al companiei care a cumpărat activul de la "Gastrocom".

Fostul preşedinte al SIF2 a negat acuzaţiile, reclamând că unii administratori ar fi vrut să îl dea afară din CA. Ulterior, Alexandru Matei şi-a chemat colegii de Consiliu în judecată.

Preşedintele CNVM ne-a mai precizat că instituţia pe care o conduce nu poate să se implice în situaţia de la SIF2: " Noi nu avem cum să ne implicăm în situaţia creată la SIF2, fiind vorba despre discuţii care ţin de administrarea societăţii.

Ce putem noi să facem este să asigurăm un tratament egal pentru ambele părţi: Consiliul de Administraţie şi domnul Matei.

I-am spus domnului Matei ca poate să aducă la cunoştinţa acţionarilor punc-tul său de vedere la AGA din septembrie, fie direct, fie printr-un material scris postat pe site".

Contactat de ziarul BURSA, Costel Cocea, preşedintele SIF2, ne-a precizat că societatea a depus la CNVM întreaga documentaţie privitoare la concluziile controlului intern.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De ce nu ma mira? Si la ei ca la Bursa.

    CC a uitat sa spuna ca era in CA si in CD la SIF si a aprobat cu doua maini tot ce ii imputa acum lui Matei. Noroc ca e unul nou acolo care sapa...ca asa mai aflam si noi ceva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb