• Plenul Parlamentului n-a mai ajuns să valideze propunerea PNL pentru postul de vicepreşedinte al Comisiei
• Aceasta a fost ultima întâlnire a Plenului înainte ca Parlamentul să intre în vacanţă
Alexe Gavrilă, nominalizat de liberali pentru postul de vicepreşedinte al CNVM, este nevoit acum să aştepte venirea toamnei, când parlamentarii se vor întoarce din vacanţă ca să-l valideze la conducerea Comisiei, după ce, marţi, aceştia n-au mai apucat să voteze asupra nominalizării.
În consecinţă, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare rămâne fără vicepreşedinte până la toamnă, a spus, pentru ziarul Bursa, Paul Miclăuş, fostul vicepreşedinte al CNVM, care şi-a încheiat mandatul la începutul acestei săptămâni. Venirea lui Alexe Gavrilă la CNVM ar putea avea loc mai repede, doar dacă parlamentarii din cele două Camere s-ar reuni într-o sesiune extraordinară.
Nominalizarea PNL-ului, căruia îi revine prin algoritm, funcţia de vicepreşedinte al CNVM, a provocat oarecare nedumerire, în condiţiile în care CV-ul lui Alexe Gavrilă nu ates-tă existenţa unor activităţi care să aibă prea mare legătură cu piaţa de capital. În prezent, Alexe Gavrilă este vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei, funcţie pe care o ocupă din septembrie 2006. Înainte de acea-stă dată a ocupat pentru aproape doi ani funcţia de Secretar General al Agenţiei Naţionale pentru Sport.
Fostul vicepreşedinte al Comisiei, Paul Miclăuş, a declarat, pentru ziarul BURSA, că şi-ar mai fi dorit un mandat în cadrul Comisiei.
"Eu mi-am dorit încă un mandat, dar nu ştiu care au fost criteriile în funcţie de care forurile PNL l-au nominalizat pe domnul Alexe Gavrilă. Mie nu mi s-a reproşat nimic pentru activitatea de vicepreşedinte al CNVM", ne-a spus domnul Miclăuş.
Acesta lucrează la CNVM din vara anului 2000, fiind, pentru şapte zile, membru al Comisiei Naţionale Interimare a Valorilor Mobiliare, apoi consilier al preşedintelui CNVM (până în septembrie, acelaşi an) şi apoi membru al CNVM, potrivit CV-ului postat pe site-ul instituţiei. Miclăuş a preluat postul de vicepreşedinte în iunie 2005, fiind susţinut tot de liberali.
"Probabil că o să rămân următoarele săptămâni tot în cadrul CNVM, în calitate de consilier, apoi o să iau o decizie privind direcţia pe care o voi urma. Deocamdată, o să îmi iau concediu, pentru că a fost o perioadă tensionată", a spus fostul vicepreşedinte CNVM. Domnia sa a mai adăugat că are mai multe variante la îndemână precum a lucra ca funcţionar internaţional în domeniul financiar, în mediul privat sau într-o instituţie financiară locală.
"Decizia mea va depinde şi de reacţia pieţei şi de ofertele pe care le voi primi bineînţeles, însă trebuie să înţelegeţi că nu sunt în poziţia să mă rog de cineva", a subliniat Miclăuş.
Fostul vicepreşedinte al CNVM este doctor în economie, lucrarea sa având titlul "Actualitatea burselor de comerţ pentru economia României". În CV-ul său sunt menţionate mai multe diplome de absolvire a unor seminarii despre piaţa de capital şi burse de cercetare la universităţi din Franţa şi Marea Britanie.
Paul Miclăuş a fost trimis în judecată, în septembrie 2006, împreună cu alţi comisari CNVM, în dosarul "Rompetrol".
Potrivit Statutului CNVM, vicepreşedintele Comisiei nu are atribuţii de sine stătătoare. Articolul 3 din Statut menţionează că, în caz de indisponibilitate temporară a preşedintelui, reprezentarea legală a CNVM revine unuia dintre vicepreşedinţii acesteia, cu excepţia situaţiilor prevăzute la alin. (9), când reprezentarea legală, în absenţa preşedintelui şi vicepreşedinţilor, se atribuie comisarului celui mai vârstnic.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2010, 09:36)
Acum Paul micalus poate sa bea linistit. Din pacate ii lipseste biroul de vicepresedinte unde bea de rupea. Odata cu el va pleca la Jilava si Cojocaru Vladimir mai numit si BB( boschetaru betiv) mare spagar si santajist.
2. Ingineri la CNVM
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2010, 09:40)
Nu este singurul inginer la CNVM. Si Daniel Ionescu era inginer agronom. Acum se da mare analist economic cand el nici nu stie sa vorbeasca. A fost sustinut de noi ca deputat. Ce greseal am facut. Un traseist incult.
3. Liberalii tradatori
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2010, 09:44)
Dupa ce l-au folosit pe Miclaus in cazul Rompetrol sa scoata bani pentru alegeri si sa-i imbogateasca pe unii, acu Dinu Patriciu il arunca peste bord. In istoria lor liberalii asa au procedat. Vai de capu tau MIcalus ce vei trage de pe urma acesor gunaoie.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2010, 10:37)
O sa traga. De acum nu-i mai plteste CNVM avocatii.
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2010, 10:48)
Inseamna ca Anghelache isi plateste avocatii din banii CNVM? Atunci trebuie sesizat DNA_ul.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2010, 10:52)
Corect este orfana. Exemplu Make este orfana. Stie el de ce!
5. fără titlu
(mesaj trimis de pusix în data de 05.07.2010, 09:31)
Domnul Paul Miclaus manipuleaza opinia publica atunci cand spune ca nu stie de ce partidul nu l-a mai numit inca un mandat. E simplu: nu mai are dreptul la inca un mandat si asta se poate verifica. Probabil ca incearca sa gaseasca o bresa in lege ca sa mai ramana un mandat dar nu se mai poate!
Fiind un om atat de bine pregatit sunt convins ca-si va gasi un loc unde sa profeseze.