"Cocor" Bucureşti stinge toate litigiile cu SIF Transilvania, în urma unui schimb de acţiuni

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 august 2009

"Cocor" Bucureşti stinge toate litigiile cu SIF Transilvania, în urma unui schimb de acţiuni

Acţionarii Cocor Bucureşti (COCR) au votat pentru stingerea litigiilor cu SIF Transilvania (SIF3), prin intermediul unor tranzacţii care vizează ieşirea SIF3 din acţionariatul Cocor Turism şi cumpărarea participaţiei deţinute de Cocor la firma Euxin, potrivit hotărârilor din AGA.

Astfel, Cocor Bucureşti urmează să vândă acţiunile deţinute la firma Euxin către SIF Transilvania, pentru cel puţin 5,3 milioane lei, în timp ce societatea de investiţii financiare ar urma să se retragă din firma Cocor Turism (GALA), la care Cocor Bucureşti este acţionarul majoritar.

În AGA convocată, astăzi, la Cocor Turism, vor fi stabilite drepturile de retragere pentru suma de 5,1 milioane lei, urmând să fie aprobată şi reducerea capitalului social al firmei cu o valoare echivalentă acţiunilor deţinute de SIF3.

Totodată, acţionarii Cocor Bucureşti au respins propunerea de acţionare în răspundere a mai multor administratori şi a firmei de audit şi au stabilit ca dată pentru deschiderea complexului Cocor Luxury Store 14 februarie 2010, potrivit deciziilor din AGA publicate, marţi, pe Bursă.

De asemenea, în AGA au fost aleşi ca administratori Dan-Cristian Bărbulescu, Florentina Georgeta Marin, Florea Popescu, Cristina Oprea, Constantin Bălan şi Cătălin Moise Teodor, precum şi Aurel Besliu, reprezentant al Turnover ABC SRL.

Investiţiile mari pentru renovarea magazinului Cocor şi întreruperea temporară a activităţii acestuia au redus la 630.700 lei profitul obţinut de compania Cocor Bucureşti (COCR), în primul semestru, în timp ce afacerile s-au comprimat cu o treime, la 4,58 milioane lei.

Firma a investit anul trecut 27 milioane euro în renovarea şi schimbarea imaginii centrului comercial din Capitală, Cocor Luxury Store, care urmează să fie inaugurat în octombrie 2009.

Cocor Bucureşti are ca domeniu de activitate închirierea şi subînchirierea de imobile. Acţionarii principali ai societăţii sunt SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din capital, Liviu Ursan, cu 14,83%, Daniel Stoica, cu 14,66% din acţiuni, şi Broadhurst Investments, cu 13,32% din capitalul social. De asemenea, SIF Transilvania a intrat luna trecută în acţionariatul Cocor, ajungând în prezent să deţină 10,25% din capitalul companiei.

Cocor Bucureşti are un capital social de 12,07 milioane lei, divizat în 301.691 acţiuni cu valoarea nominală de 40 lei.

Valoarea de piaţă a companiei este de 107,4 milioane lei, conform ultimei cotaţii de 356 lei, stabilită în şedinţa bursieră din 8 iulie. Titlurile companiei se tranzacţionează la categoria de bază a pieţei Rasdaq, sub simbolul COCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb