Codaşi în UE în ceea ce priveşte lucrătorii în domeniul sportului

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 29 septembrie 2021

Codaşi în UE în ceea ce priveşte lucrătorii în domeniul sportului

Minte sănătoasă în corp sănătos, se rosteşte adesea. În secolul XXI mişcarea fizică nu mai reprezintă o chestiune strict personală, care se poate limita la simplul alergat pe camp, ci implică lucruri mai complexe, infrastructură şi personal calificat. Din nefericire şi la acest capitol suntem codaşi la nivelul Uniunii Europene. În cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, 1,3 milioane persoane lucrau anul trecut în domeniul sportului, reprezentând 0,7% din totalul locurilor de muncă, cel mai scăzut procent de angajaţi în acest sector fiind în România, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre, cel mai ridicat procent de persoane care lucrau în 2020 în domeniul sportului se înregistra în Suedia (1,6%), Finlanda (1,4%), Spania şi Olanda (ambele cu 1%), iar cel mai scăzut în România (0,2% în 2020, dar în creştere faţă de 0,1% în 2015). În perioada 2015 - 2020, numărul angajaţilor în sport a crescut în medie cu 1,6% în fiecare an, faţă de un avans de 0,8% pentru totalul locurilor de muncă. Aceasta reprezintă o creştere de aproximativ 100.000 de persoane angajate în sport, Italia, Spania, Grecia şi Germania contribuind cu mai mult de jumătate la această creştere. De asemenea, în perioada 2015 - 2020, numărul angajaţilor în sport a crescut în 21 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, în 2020, numărul angajaţilor în sport a scăzut cu 4% faţă de 2019, comparativ cu un declin de 1,3% pentru totalul locurilor de muncă. În privinţa vârstei celor care lucrează în domeniul sportului, 33% din cei angajaţi sunt tineri (cu vârsta cuprinsă între 15 - 29 de ani), de aproape două ori mai mult decât procentul pentru totalul locurilor de muncă (17%). Persoanele cu vârsta între 30 - 64 de ani reprezintă cel mai ridicat procent de angajaţi în acest sector (64%); cu 16 puncte procentuale mai puţin decât ponderea raportată pentru totalul locurilor de muncă.

Femeile reprezintă 43% din totalul angajaţilor din UE în domeniul sportului, reflectând structura din totalul populaţiei angajate (46% sunt femei).

Datele de mai sus sunt relevante în ceea ce priveşte interesul autorităţilor naţionale pentru sport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb