Codul roşu a trecut, criza de apă continuă în hipermarketurile din ţară

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 26 iulie 2007

- Înlăturarea codului roşu nu a dus la dispariţia crizei de apă din magazine, iar hipermarketurile au în continuare probleme cu refacerea stocurilor, unii retaileri impunând restricţii la cumpărarea acestui produs, au declarat pentru NewsIn reprezentanţi ai companiilor de retail.

Kaufland este primul hipermarket care a limitat cantitatea de apă ce poate fi cumpărată de o singură persoană; maximum cinci baxuri de apă. "Restricţia a fost impusă deoarece Kaufland se adresează clientului final, dorind astfel să reducă achiziţiile în masă făcute de micii comercianţi (n.r.revânzători)", au precizat pentru NewsIn reprezentanţii Kaufland.

Ei au adăugat că au întâmpinat dificultăţi în aprovizionarea magazinelor cu apă plată şi minerală, din cauza capacităţilor de producţie ale furnizorilor care, deşi sunt folosite la maximum, nu acoperă cererea de pe piaţă.

Un alt retailer important, Carrefour, a înregistrat vânzări record la apă în luna iulie (creşteri de peste 300%), dar cu toate că cererea este în continuă creştere nu va aplica restricţii cumpărătorilor.

"Noi nu vom impune restricţii la cumpărarea de apă, însă avem probleme cu stocurile. Datorită faptului că nu se livrează decât noaptea, pe timpul zilei mai rămânen fără stocuri. Reaprovizionarea la raft se face la fiecare 15 minute, dar tot nu e de ajuns. Am vândut de la 1 iulie până în prezent peste 2,5 milioane de litri de apă. Apa carbogazoasă este cea mai căutată, peste 60% din vânzări", au declarat reprezentanţii Carrefour.

Ideea este susţinută şi de reprezentanţii Selgros care au explicat că cererea în această perioadă este cu mult mai mare decat oferta din magazine deoarece cantitatea de apă plată şi minerală adusă de furnizori este limitată, aceştia având în continuare dificultăţi generate de transport şi îmbuteliere. Furnizorii Selgros la această categorie de produse sunt în proporţie de 98% locali şi 2% străini.

"Vânzările la apă plată şi minerală au crescut în ultima lună faţă de perioada anterioara între 60% - 200%, procentele fiind extrem de inegale, deoarece în iulie au fost probleme mari datorită rupturilor de stoc generate de limitările de transport pe drumurile naţionale şi de creşterea cererii cu peste 500%, procent datorat lipsei de apă", au declarat reprezentanţii Selgros.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb