COFACE: Italia, Franţa şi Spania domină producţia mondială de vin

Andrei Stan
Companii / 24 decembrie 2015

Producţia mondială de vin este dominată de Italia, Franţa şi Spania, cu 48% din total, iar până în anul 2027 cea mai mare cerere va proveni din Asia, indică un studiu realizat de Coface, trimis redacţiei.

"Poziţionarea pieţei franceze se bazează pe crearea de valoare. Raportul de calitate (relaţia dintre valoarea exportului şi a volumului) este de două ori mai mare şi, respectiv, de cinci ori mai mare faţă de Italia şi Spania. Italia are o poziţie intermediară, în creştere faţă de modelul calitativ. Creşterea Italiei în ceea ce priveşte calitatea este similară cu cea a Franţei (240% pentru Italia, comparativ cu 250% pentru Franţa, între 2001 şi 2014). În toate cele trei ţări, suprafeţele cultivate sunt în scădere (-12% în Franţa, -20% în Italia şi -18% în Spania), în conformitate cu tendinţele în scădere ale producţiei. Cu toate acestea, suprafaţa culturilor din Spania rămâne, în medie, cu 35% mai mare decât cele din ţările vecine", arată concluzia Coface.

În ceea ce priveşte consumul de vin la nivel mondial, Franţa se clasează pe prima poziţie, cu 43,8 litri/an/persoană, conform datelor din 2013.

Pe de altă parte, Coface estimează că, până în 2027, cea mai mare cerere va veni din Asia, datorită evoluţiei populaţiei din clasa de mijloc, care ar putea creşte de trei ori, până în 2022.

În prezent, cei trei producători europeni din top reprezintă două treimi din exportul de vinuri, în ceea ce priveşte valoarea şi volumul.

"Acordurile de liber schimb dintre China, Australia, Chile şi Noua Zeelandă oferă avantaje exportatorilor de vin, datorită scutirii de taxe. Acest lucru înseamnă că exportatorii tradiţionali trebuie să facă faţă concurenţei de pe poziţii scăzute şi de pe un nivel mediu al pieţei. În plus, ratele de schimb mai mici în Chile şi Africa de Sud consolidează competitivitatea în ceea ce priveşte preţul. Piaţa din Africa înregistrează un nivel scăzut al consumului de vin, însă are un potenţial puternic de creştere, în timp ce potenţialul Asiei este chiar mai mare", precizează studiul citat.

Grupul Coface, unul din actorii de pe piaţa asigurărilor de credit, oferă companiilor din întreaga lume soluţii de protejare împotriva riscului financiar de neplată a clienţilor proprii, atât pe piaţa internă, cât şi pentru export.

Prezent în mod direct sau indirect în 98 de ţări, Coface asigură peste 40.000 de companii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb