Cofondatorul şi directorul general al Norwegian Air, Bjorn Kjos, demisionează

D.V.
Internaţional / 11 iulie 2019

Bjorn Kjos, fost pilot de vânătoare, a demisionat joi, după 17 ani, din funcţia de director general al Norwegian Air, compania norvegiană low-cost pe care a co-înfiinţat-o, transmit DPA şi Reuters.

Kjos a ajutat la transformarea micuţei companii aeriene cu sediul într-o baracă de prefabricate de la marginea aeroportului Oslo în al treilea operator low-cost din Europa după numărul de pasageri.

Norwegian Air şi-a mărit numărul de zboruri transatlantice, iar vara trecută s-a confruntat cu dificultăţi în privinţa numărului de piloţi disponibili şi a trebuit să ia în leasing mai multe avioane. Extinderea a dus la datorii ridicate şi pierderi, astfel încât compania a trebuit să obţină de la acţionari trei miliarde de coroane norvegiene (350 milioane de dolari) anul acesta.

"Sunt încrezător că board-ul va găsi cel mai bine calificat succesor pentru a conduce următoarele capitole din istoria Norwegian, alături de o echipă de conducere de top", a declarat Kjos, în vârstă de 72 de ani.

De asemenea, Norwegian Air a raportat rezultate financiare peste aşteptări în trimestrul doi: profit net de 82,8 milioane de coroane norvegiene, în timp ce analiştii se aşteptau la 76,2 milioane de coroane norvegiene.

Săptămâna trecută, IAG - proprietarul operatorilor aerieni British Airways, Iberia şi Aer Lingus - a anunţat vineri că nu este interesat de preluarea Norwegian Air, după ce presa din Spania a anunţat că acesta va face o ofertă pentru compania norvegiană low-cost.

"Am declarat de câteva ori în ultimele luni că nu mai suntem interesaţi de Norwegian Air. Nimic nu s-a schimbat", a precizat un purtător de cuvânt al IAG.

În ianuarie, IAG anunţase că nu va face o ofertă pentru Norwegian şi intenţionează să-şi vândă participaţia de 3,93% deţinută la operatorul aerian norvegian.

Citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, site-ul spaniol de ştiri OKdiario anunţa că în următoarele două săptămâni IAG va face o ofertă pentru Norwegian Air.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb