Coincidenţă: Bîlteanu se retrage din SIF Moldova, chiar când Hrebenciucii-s arestaţi

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 noiembrie 2014

Coincidenţă: Bîlteanu se retrage din SIF Moldova, chiar când Hrebenciucii-s arestaţi

Grupul SIF1 - SIF4 a revenit în pragul legal la SIF2

Printr-o coincidenţă interesantă, când Viorel şi Andrei Hrebenciuc au fost arestaţi, unul dintre acţionarii proeminenţi ai SIF Moldova - omul de afaceri Dragoş Bîlteanu (împreună cu cei cu care este concertat) - dă curs ordinului Autorităţii de Supraveghere Financiară să revină la o deţinere de sub 5%, de la cea de 10,41%.

La finalul lunii iunie, ASF a stabilit că grupul format din SIF4 Muntenia, SIF1 Banat Crişana, Dragoş-George Bîlteanu (directorul general al SIF1), Ion Stancu (membru al Consiliului de administraţie al SIF1), Gabriel Filimon (directorul SAI Muntenia Invest), "Semrom" Muntenia, "Avicola" Bucureşti şi societatea "Biofarm" acţionează concertat în raport cu SIF Moldova.

ASF a constatat, vineri, că grupul şi-a redus deţinerea sub 5%, fără însă să precizeze cine din grup a renunţat la acţiunile SIF2.

Chiar dacă vânzările au fost impuse de ASF, voci din piaţă comentează că grupul a făcut o mişcare bună de ieşire de pe SIF2, având în vedere că, în ultimele trei luni, preţul acţiunilor se află pe un trend ascendent, înregistrând o apreciere de 21,69%, la 1,649 lei/unitate, vineri.

De altfel, titlurile SIF2 urcă încă din luna mai.

Săptămâna trecută, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, după ce, fiul său Andrei, care este membru în Consiliile de Administraţie de la SIF Moldova şi Biofarm, a fost încarcerat, în acelaşi dosar.

Întâmplător sau nu, SIF2 a anunţat în piaţă că firma "Freeway Consulting" SRL, raportată ca acţionar iniţiat, a vândut, prin trei tranzacţii 63.220 acţiuni SIF2. În 2009, Cătălin Iancu, administrator SIF Moldova, era asociat al "Freeway Consulting SRL", ulterior cedându-i participaţia asociatei Ludmila Iancu, care controlează acum 95% din companie.

În iunie, SIF Muntenia avea o deţinere la SIF Moldova de 4,92%, iar SIF Banat-Crişana, de 4,96%, potrivit ASF. Gabriel Filimon, director al SAI Muntenia deţinea 0,000001% din acţiunile SIF2, în timp ce Dragoş Bîlteanu avea o participaţie de 0,000097%, iar Ion Stancu, 0,000001%.

SIF Banat deţine în proporţie de 99,96% SAI Muntenia, în urma unei achiziţii în trei etape.

"Biofarm", societate deţinută majoritar de către SIF Banat împreună cu SIF Muntenia, avea şi ea o deţinere de 0,491245% din capitalul social al SIF Moldova.

Alte două companii ce deţineau acţiuni ale SIF2 sunt "Semron" Muntenia (0,035254%) şi "Avicola" Bucureşti (0,007321%), ambele făcând parte din portofoliu SIF4 Muntenia.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sistematic a depasit pragul pentru a face jocurile la agile de la sifuri. Cum poate conduce un sif cineva care incalca sistematic legea in cardasie cu asf ?

    A mutat actiunile pe alte entitati controlate si mai putin vizibile si asteapta eliminarea pragului la sifuri. SIF Muntenia nu avea voie sa cumpere actiuni pentru ca depasea pragul. Logic a vandut balteanu si sif muntenia a ramas cu "pretioasele actiuni" !

    cine a ascuns tranzactia cu peste 6% din SIF1 in sept 2013? -ASF.

    cine a dat drumul la achizitiile incrucisate cand grupul infractional era sa piarda controlul ? - ASF evident. 

    cat au costat oare aceste manevre? DNA ne-ar putea spune daca ar exista vointa. 

    Spalarea banilor in Cipru e o treaba prea complicata pentru capsoarele romanasilor nostri. Din aceasta cauza au fost adusi , prin Romenergo , doi specialisti de pe alte meleaguri , veniti pentru a face avere in aceasta tara naiva si primitoare.

    Acestia trudesc prin CA de la SIF1 si Biofarm , unde l-au intalnit pe tanarul Hrebengiuc si l-au invatat ca e total contraproductiv sa platesti impozite in tara natala. Lasat nesupravegheat de incoruptibilul sau tata , tanarul a cedat tentatiei si iata unde a ajuns. Iata unde a dus prietenia SIF1-SIF2.

    achizitia de actiuni la sifuri peste pragul de 5% nu reprezinta infractiune!Se poate incadra potrivit legii cel mult la contraventie,se pedepsete cel mult cu amenda.Asa ca inainte de-a vorbi si a face afirmatii aberante,cititi legea!Sper sa se ridici odata pentru todeauna pragul la sifuri si cei care doresc sa le preia s-o poata face cat mai repede.

    Au invatat dela Basescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb