Cold Mountain, staţiunea englezească

Ovidiu Vrânceanu
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 30 octombrie 2007

Cold Mountain, staţiunea englezească

Singura staţiune cu teren de golf şi SPA, Cold Mountain Resort, s-a vândut în linişte mai ales pe meleaguri străine, în lire sterline, încă din faza de proiect. Investitorii ar putea apoi închiria apartamentele către turişti

Cold Mountain Resort va fi cel mai luxos proiect imobiliar turistic din judeţul Braşov. Situat lângă Bran, staţiunea "Cold Mountain" este proiectată cu teren de golf, SPA, terenuri de tenis şi alte facilităţi. Spre deosebire de alte proiecte imobiliare, Cold Mountain nu îşi doreşte publicitate. Site-ul de pe internet are interfaţa principală în engleză, asta şi pentru că principalii clienţi pe care şi-i doresc developerii provin din Regatul Unit.

Discount până la 20% până în decembrie

Conform unui comunicat remis pe 25 octombrie de Arc Property, compania care s-a ocupat de vânzarea proprietăţilor peste hotare, apartamentele se vând cu un discount de 20%, până la data de 1 decembrie. Englezii s-au folosit de mitul lui Dracula pentru a populariza această mini-staţiune din Bran, iar compania oferă o excursie gratis în Bran tuturor clienţilor care vor cumpăra până în luna decembrie. "Cold Mountain Resort se află la câţiva va paşi de Bran, localitatea unde se află faimosul castel care a dat naştere la mitul lui Dracula, creat de Bram Stocker. Denumirea provine de la zona din apropiere unde se află terenul de golf şi centrul SPA. Filmul Cold Mountain, cu Nicole Kidman şi Jude Law, a fost filmat aici, locaţia fiind aleasă pentru peisajele mirifice", se arată în comunicatul ARC Property.

Viitorul aeroport, un atu

"Transilvania este o zonă cu peisaje superbe. Este o locaţie în care investiţiile imobiliare se dezvoltă rapid. Cold Mountain este proiectată a fi un refugiu luxos la ţară. Este localizat în apropierea oraşului Braşov, se poate schia excelent în Poiana Braşov, şi bineînţeles, în apropierea localităţii istorice Bran", a declarat Alastair Norman, directorul Arc Property. Tot în comunicatul agenţiei se arată că "Transilvania şi staţiunea Cold Mountain vor înregistra o creştere accentuată în domniul imobiliar şi în turism. Noul aeroport de la Braşov - situat la 30 de minute de Cold Mountain, un proiect a cărui finalizare este programată pentru 2009 - va aduce linii aeriene low-cost în această zonă, uşurând accesul turiştilor din UK. În plus, castelul Bran a fost scos la vânzare şi se aşteaptă ca să fie cumpărat şi transformat într-un obiectiv turistic care va concentra industria turistică care s-a creat în jurul mitului lui Dracula.

Peste 200 de rezervări pentru apartamente

În cadrul proiectului "Cold Mountain " va fi dezvoltat şi un teren de golf cu 18 găuri şi un complex SPA, centru de închiriere de schi. "România a devenit o locaţie cheie pentru investitori, de când a intrat în Uniunea Europeană, cu o dezvoltare anuală de 15-20% pentru următorii 2-3 ani, conform predicţiilor companiei Colliers. Cold Mountain deja s-a dovedit populară printre investitorii englezi, care au făcut peste 200 de rezervări pentru apartamente, până în prezent", a subliniat Norman. Compania îşi asigură clienţii că le va da tot suportul necesar.

"Cold Mountain este o oportunitate şi pentru investitorii experimentaţi cât şi pentru cei novici. Poate că această zonă are conotaţii sângeroase, însă oferta noastră poate fi savurată fără probleme de dinţi", a arătat Norman, cu un umor tipic englezesc.

50,000 de lire cel mai ieftin studio

Preţul apartamentelor variază de la studiouri la cele cu 3 dormitoare, pornind de la 50.750 de lire sterline. Un apartament cu 2 camere costă 88.300 de lire sterline, iar unul cu 3 camere - 117.800 lire sterline.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. voi aveti pretentia sa va numiti ziaristi? asta e deschidere pentru un ziar national? asta e publicitate pe fata, amatorilor!!!

    1. "s-a vandut in liniste" inseamna ca nu mai vrea sa vanda nimic, ca urmare nu are de ce sa fie publicitate....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb