COLUMBIA: Cinci morţi, printre care un copil, într-un masacru atribuit gherilei ELN

J.P.
Internaţional / 29 decembrie 2020

Cinci morţi, printre care un copil, într-un masacru atribuit gherilei ELN

Cinci persoane, printre care o fetiţă de trei ani, şi-au pierdut viaţa în Columbia într-un masacru atribuit luni de guvern gherilei Armata de Eliberare Naţională (ELN), notează AFP, citat de Agerpres.

Faptele s-au produs duminică în zona La Honda, regiune rurală din departamentul Bolivar (nord), a precizat pentru AFP serviciul de presă al acestei municipalităţi.

Ministrul apărării, Carlos Holmes Trujillo, a declarat că, "potrivit unor versiuni", este vorba despre un "atac violent şi ţintit al ELN împotriva acestor persoane".

După ce a anunţat trimiterea unor forţe suplimentare de securitate în regiune, demnitarul columbian a promis o recompensă de până la 12.000 de dolari pentru orice informaţie care va permite arestarea criminalilor şi de până la 14.200 de dolari pentru "Santiago", numele de război al comandantului frontului Guillermo Ariza al ELN.

Considerată ultima gherilă activă din Columbia după acordul de pace semnat cu FARC în 2016, ELN nu a revendicat deocamdată acest atac.

Potrivit observatorului independent Indepaz, o fostă membră a FARC a fost ucisă în acest masacru (asasinarea simultană a cel puţin trei persoane, potrivit ONU), al 90-lea din acest an.

Fondată în 1964 şi inspirată din revoluţia cubaneză, ELN numără circa 2.300 de luptători şi o vastă reţea de sprijin în zonele urbane.

Columbia s-a confruntat în acest an cu unul din cele grave valuri de violenţă pe care le-a cunoscut după pacea cu FARC şi pe care guvernul îl atribuie grupărilor armate finanţate de traficul de droguri şi exploatarea minieră ilegală.

Războiul intern din Columbia a făcut în mai mult de jumătate de secol peste nouă milioane de victime (morţi, dispăruţi şi deplasaţi).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb