Comănescu a participat la sesiunea ministerială a Comisiei NATO-Ucraina

Andrei Stan
Internaţional / 2 decembrie 2015

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a participat astăzi la sesiunea ministerială a Comisiei NATO-Ucraina (NUC). Reuniunea a fost dedicată evaluării situaţiei de securitate din estul Ucrainei, precum şi discutării cooperării consolidate NATO-Ucraina, informează un comunicat de presă al MAE trimis redacţiei.

Potrivit MAE, participanţii la sesiunea ministerială au accentuat importanţa continuării negocierilor privind implementarea Acordurilor de la Minsk, apreciind că soluţia politică este singura modalitate de realizare a unei păci durabile.

"Miniştrii de Externe au subliniat necesitatea obţinerii, în perioada următoare, a unor progrese în domenii cheie: alegeri libere şi corecte în Lugansk şi Doneţk, conform legislaţiei ucrainene şi cu monitorizare OSCE; acces complet şi neîngrădit al Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în estul Ucrainei; acordare neîngrădită de ajutor umanitar; restabilirea controlului guvernamental deplin al Ucrainei asupra frontierei de stat", se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că au fost salutate eforturile guvernului ucrainean de avansare a reformelor interne şi a fost încurajată continuarea implementării măsurilor pentru dezvoltarea bunei guvernări şi a supremaţiei dreptului, precum şi pentru modernizarea şi consolidarea sectorului de securitate şi apărare.

"Participanţii au reafirmat solidaritatea şi sprijinul politic şi operaţional pentru Ucraina. Şeful diplomaţiei române a evidenţiat rolul ţării noastre de coordonator pentru Fondul NATO de sprijin privind apărarea cibernetică. Ministrul Lazăr Comănescu a evidenţiat şi ajutorul oferit de România în plan bilateral Ucrainei: tratamente medicale pentru personalul militar rănit şi tabere pentru copiii afectaţi de război. România a reiterat poziţia sa de principiu privind sprijinul ferm pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional, şi nerecunoaşterea anexării Crimeei de către Rusia", precizează MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb