Comisar ANPC, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

F.A.
Anticorupţie / 26 iulie 2013

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a Eugeniei Cristina Afloare, comisar în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) - Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată, potrivit unui comunicat de presă.

"În perioada 12 aprilie - 19 iulie 2013, inculpata Afloare Cristina Eugenia, în calitate de comisar în cadrul A.N.P.C. - Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, cu ocazia unor controale efectuate la magazinul aparţinând unei societăţi comerciale şi la depozitul aparţinând unei alte societăţi comerciale, a pretins de la reprezentanţii acestor firme (denunţători în cauză), în trei rânduri, suma totală de 3.000 lei, din care a primit efectiv suma totală de 2.500 lei.

Inculpata a pretins şi primit sumele de bani cu titlu de mită pentru a nu aplica amenzi contravenţionale, cu valori cuprinse între 3.000 şi 10.000 lei, pentru mai multe nereguli constatate în timpul controalelor şi pentru a nu extinde controlul şi a nu aplica amenzi contravenţionale, pentru eventualele deficienţe care ar putea fi constatate. La data de 19 iulie 2013, inculpata a primit de la unii dintre denunţători suma de 500 lei, reprezentând o parte din banii pretinşi, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante (comunicatul 691/VIII/3 din 19 iulie 2013)", se arată în comunicatul DNA.

La data de 20 iulie, Tribunalul Bihor a luat faţă de inculpata Afloare Cristina Eugenia măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 29 de zile. Miercuri, Curtea de Apel Oradea a admis recursul formulat de inculpata Afloare Cristina Eugenia şi a aplicat faţă de inculpată măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 zile.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unei sume de bani aparţinând inculpatei, iar dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb