COMISARUL EUROPEAN PENTRU MIGRAŢIE, DIMITRIS AVRAMOPOULOS: "Există riscul ca sistemul Schengen să intre în colaps"

TATIANA MIU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 februarie 2016

Comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, atrage atenţia că "este nevoie de rezultate palpabile (n.r. pentru soluţionarea crizei migranţilor) în următoarele zece zile, întrucât, altfel, există riscul ca "întregul sistem să intre în colaps", relatează media internaţională.

În luna martie, autorităţile europene aşteaptă o creştere a numărului refugiaţilor care doresc să intre în Europa, în contextul îmbunătăţirii condiţiilor meteo.

La data de 7 martie este programată o reuniune a liderilor din UE şi Turcia, pentru căutarea de soluţii la problema migranţilor. Un alt summit pe această temă se va desfăşura pe 18-19 martie. Potrivit agenţiei Reuters, cele două întâlniri ar putea fi ultima şansă ca statele implicate să ajungă la un consens privind adoptarea unor măsuri concertate, pentru a face faţă crizei.

Şapte state din spaţiul Schengen au reintrodus deja controale la graniţă, generând răspunsuri similare şi în ţările din Balcani, tranzitate de refugiaţi în drumul către Europa occidentală.

Recent, Austria a limitat drastic numărul migranţilor cărora li se permite accesul în ţară. De asemenea, autorităţile de la Viena au găzduit o întâlnire cu reprezentanţi ai statelor balcanice, la care nu au fost invitaţi reprezentanţi greci. Printre soluţiile luate în considerare la reuniune, pentru micşorarea fluxului de migranţi, se numără amprentarea celor care doresc să treacă frontiera şi întoarcerea din drum a persoanelor fără paşaport sau cu documente de călătorie false, relatează BBC. Din cauza măsurilor adoptate de Austria, Serbia şi Macedonia, care au instituit controale mai stricte la frontiere, autorităţile elene se tem că migranţii vor rămâne blocaţi în Grecia. Potrivit Reuters, ca urmare a acţiunilor statelor din jur, 20.000 de refugiaţi sunt blocaţi pe teritoriul elen.

Evoluţiile recente au dus la tensionarea relaţiilor diplomatice dintre Austria şi Grecia. Agenţia de ştiri ANA-MPA a anunţat că autorităţile de la Atena au refuzat cererea ministrului de Interne de la Viena, Johanna Mikl-Leitner, de a vizita capitala elenă. Aceasta, în contextul în care, potrivit Euronews, Yiannis Mouzalas, ministrul Imigraţiei de la Atena, consideră decizia Vienei de a nu invita reprezentanţi greci la discuţii una ostilă, iar ţara sa şi-a rechemat, săptămâna trecută, ambasadorul din Austria.

La rândul său, Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, a avertizat în privinţa pericolului unui blocaj, din cauza măsurilor adoptate de ţările din Balcanii de Vest, conform site-ului agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţi.

Grecia a început să ia măsuri pentru limitarea numărului persoanelor care părăsesc insulele şi ajung în partea continentală a ţării, relatează Reuters. Potrivit Russia Today, premierul de la Atena, Alexis Tsipras, a declarat că ţara sa riscă să devină "un depozit" pentru refugiaţi, dacă celelalte state din UE nu îşi asumă responsabilităţi în gestionarea crizei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb