COMISARUL EUROPEAN PENTRU PIAŢA INTERNĂ: "Planul german de sprijin trebuie să fie compatibil cu ajutoarele de stat"

G.D.
Internaţional / 6 octombrie 2022

"Planul german de sprijin trebuie să fie compatibil cu ajutoarele de stat"

Comisarul european pentru piaţa internă, francezul Thierry Breton, a afirmat astăzi că trebuie "verificat" ca planul masiv de sprijin energetic anunţat de guvernul german să fie "compatibil cu ajutoarele de stat", oficialul de la Bruxelles reiterându-şi apelul ca statele membre să "reacţioneze în mod coordonat", informează AFP.

"Germania a anunţat un plan absolut gigantic, de 200 miliarde, acum trebuie discutat, mai întâi trebuie verificat, evident, că totul este compatibil cu ajutoarele de stat, bineînţeles, suntem în curs de a lucra pe acest subiect cu colega mea Margrethe Vestager (comisarul pentru concurenţă) tocmai pentru ca să existe această compatibilitate", a declarat Breton la BFMTV.

"Dacă Germania apreciază că este vorba despre 200 miliarde, foarte bine, dar în aceste condiţii trebuie ca toate ţările să aibă condiţii de acces la împrumut pentru a face faţă propriilor lor necesităţi identice", a mai spus comisarul european.

Potrivit acestuia, "suma este foarte semnificativă (...), aceasta pune problema îndatorării echitabile a fiecăreia dintre ţări".

"De mai multe săptămâni, chiar luni, chem fiecare stat să facă ceea ce trebuie pentru a ajuta sectoarele industriale, avem multe sectoare foarte dependente de energie, ne putem gândi la oţel, zinc, hârtie, chimie, sticlărie, care sunt foarte afectate, acest lucru ne slăbeşte competitivitatea", a arătat Breton.

Statele membre "reacţionează şi este bine, dar trebuie acţionat în mod coordonat, căci piaţa internă funcţionează pentru că avem reguli aproape similare peste tot", a subliniat el.

"Este foarte important ca statele să facă ceea ce trebuie să facă, este bine ca Germania să o facă precum altele, dar ceea ce este foarte important este să fie făcut în mod coordonat, în armonie. Niciun stat nu are bani disponibili pentru a face faţă acestei crize, toată lumea trebuie să se împrumute", a reamintit comisarul european.

"Este foarte important ca toate statele să aibă acelaşi acces la îndatorare, şi nu doar anumite (state), pentru că, se presupune, ar avea poate o situaţie fiscală mai bună decât a altora, să o poată face înaintea celorlalte şi în condiţii ce creează distorsiune pe piaţă", a mai afirmat Breton.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb